Ett sevärt tips

Se "Hör Vår Historia!" en föreställning om och av människor som lever gömda


Plats: Teater Terrier, Norra Vallgatan 28, Malmö
Tid: Torsdagen den 1:e september kl.19.


Anordnare:
Nätverket för flyktingamnesti 2005 - Malmösektionen


Förhandling by night

Stockholm by night
En kort kvällspromenad i vackra Stockholm. Ett bra sätt att
sortera dagens intryck.


UNF vid finansenUNF
Ungdomens Nykterhetsförbund (UNF) har picnic utanför
finansen.

Kom och gör dem sällskap!

Peter på mp:s förhandlingsgrupp

Peter  Peter Eriksson med oss.

  Vi diskuterar. En vanlig del av förhandlingarna.

  Maria Wetterstrand är med via burken.


telefon
Flera möten idag

Förhandlingar


Nu ska vi ha förhandlingsgrupp i våra lokaler på riksdagen.

Fram tills nu tillbringades på finansen.
I Bankeryd

I Bankeryd säger Göran Hägglund till media att alliansen presenterar ett manifest och socialdemokraterna ett, men hur det blir på andra sidan vet ingen förrän de har satt sig ned med v och mp.

Göran Hägglund borde veta bättre. Vi har med (s) och (v) presenterat ett manifest för hela mandatperioden och 14 budgetar. 
 
Jag tror knappast att alliansen kommer att presentera en budget innan valet. Så Görans ord blir enbart en politisk deklaration med ett tomt innehåll.

Hur mycket pengar ska gå till biståndet, till sjukersättningen eller till barnomsorgen. Det finns inget gemensamt förslag från alliansen.

Det finns inget svar. Varför? Ingen budgetförhandling har ägt rum.

En sak vill vi alla tre!

En sak är nog redan klar. Det blr ett höjt reseavdrag med 1 krona. Det vill vi alla tre . Med reservation för att inget är klart förrän allt är klart.

I övrigt blir det nog många diskussioner om skatter. Den gröna skatteväxlingen på 3,6 Mdkr ska genomföras, som (s) och (v) lovat i tidigare förhandlingar.

Stridsfrågor? Fastighetsskatten vill vi sänka till 0,9% och momsen på ekologisk mat också. Och spritskatten vill vi inte sänka.

En första förhandling
Nu har vi varit på första förhandlingsmötet. Första förhandling


Pär Nuder anför sossarna. Lars Bäckström vänstern.


Efteråt sitter vi och jobbar. Förmodligen håller vi på 
till 22 ikväll.

Väntans tider...

Viss väntan känns som när jag var gravid. Man vill att barnet ska komma. Nu vill att jag att förhandlingarna ska starta på allvar. Får trösta mig med det fina vädret.


Mellan Gamla Stan och Norrmalm

Att förhandla innebär att man rör sig på en ganska begränsad geografisk yta idet område där riksdagens och departementens lokaler ligger, mellan Gamla Stan, Helgeandsholmen och Norrmalm. Vår egen grupp sitter ofta i miljöpartiets lokaler, men ibland möts vi på finansdepartementet. Där har både vi och vänstern egna tjänstemän. Våra heter Agnetha, Lennart, Conny och Paulo.

LillemorJournalisterna dyker upp lite varstans, på departementen eller på våra kanslier. De vill givetvis veta vad som händer, gärna innan vi förhandlat färdigt. På bilden ser ni Lillemor från TT som i förmiddags kom förbi vårt fikarum på jakt efter information och kommentarer.


Måndag kväll

Olof T

Olof berättar över middagen om de högaktuella regeringsförhandlingarna i sametinget. Allt större likheter mellan sametinget och riksplanet. Samma frågor, men i mindre skala.

Ersättning för rättegångskostnader och en plan för renbruk är 2 frågor vi vill få igenom i budgeten.

Åsa D


Det är mörkt ute och vi sitter i ytterligare ett internt möte. Våra samarbetspartier gör samma sak.


Skriv på för flyktingamnesti!

Organisationen flyktingamnesti 2005 samlar in namn till stöd för ett av våra viktigaste krav i budgetförhandlingarna, nämligen det om flyktingamnesti.

http://www.flyktingamnesti.nu/sign.php

Läs mer om vårt förslag till amnesti på:
http://www.mp.se/templates/template_78.asp_Q_avdnr_E_5_A_number_E_75033

Möte med riksdagsgruppen

Vi diskuterar fastighetsskatt och andra åtgärder. Och vi har en första dragning av sossarnas bud.

De flesta är med på telefon.

RG-möte

RG-möte2Möte med förhandlngsgruppen

Budgetdiskussioner

Möte vid lunchtid med Miljöpartiets egen förhandlingsgrupp. Från vänster jag själv, Åsa Domeij och Gustav Fridolin. Mer bilder kommer när förhandlingarna sätter igång.
Yvonnes två-i-topp

Läser min mail och finner att de frågorna som folk skickar mail till mig om denna helg är dessa två:
1. Genomför flyktingamnestin!
2. Sänk inte spritskatten!
Håller helt med.

Dagen innan dagen D

Imorgon börjar förhandlingarna. Men egentligen pågår de hela tiden, året runt. Denna sommar var inte förhandlingsfri. Ett jullov förhandlades det mellan jul och nyår. Kanske något att anmäla till Arbetsmiljöverket...

Inte heller denna helg blev förhandlingsfri. I fokus är tidigare uppgörelser. Dessutom har vi frågor om budgetbudet som kräver svar innan vi har tillräcklig information för att börja förhandla. Hur konstigt det än må vara så framgår inte all information av de tusentals sidorna vi fick i fredags.Förhandlingsstrategi - en fråga om tid.

Vi fick (s) bud igår, fredag. Och måndag börjar förhandlingarna. Över helgen ska vi, förhandlingsgruppen, våra riksdagsledamöter och våra tjänstemän mangla igenom och ha möten om ett helt budgetförslag med över tusen sidor.

Samtidigt kan socialdemokraterna vila ut, träna och umgås med vänner och familj.

Vi hade kunnat få budet tidigare i veckan eller gjort förslaget gemensamt med socialdemokraterna i en gemensam regering.

Men tidplanen ingår säkert i förhandlingsstrategin!

Tur, iallafall, att vi slipper förhandla om att slippa nattförhandlingar nuförtiden. Och skulle det ändra sig, kommer jag säkert skriva om det här.


Yvonnes lista över önskvärda INDEX

1. Hur många fler gravida kvinnor förnekas sjukskrivning för sjukdomar som beror på att de är gravida kvinnor? Kan dessa gravida kvinnor ha bidragit till att förbättra sjukskrivningskostnaderna?


2. Varför jämför inte medierna elpriser och elförbrukning? Borde inte för höga priser synas i minskad elförbrukning?


3. Är det inte dags att uppdatera 1995 års rapport "Vit makt? om invandrares och deras barns representation inom politik, förvaltning, näringsliv, organisationer och media? Eller vill man kanske inte blottlägga den uppenbara sanningen?


Sprit in - förnuft ut!

Nu vill socialdemokraterna sänka skatten på sprit med 40%. En flaska sprit ska bli upp till 70 kr billigare. Cigarettpaketen ska bli 1,50 kr dyrare. ,


Spriten flödar in till delar av Sverige då införselkvoterna är så stora så att man kan föra in 2 års drickande vid en enda resa. För cigaretterna räcker en resa bara till ett par månaders rökande.

Man höjer skatten på den varan som man inte kan lagra eller langa olagligt lika lätt. Och sänker skatten på den varan som man kan lagra och langa olagligt lättast.


Vad är det vi ser hos socialdemokratin?

Sprit som flödar in - förnuft som flödar ut!

Ett tragiskt öde som kommer med för mycket alkohol


Yvonne

(som tycker att både alkohol och tobak ska bära sina samhällskostnader själva med rätt skattenivå och som vill att regeringen i EU driver en förändring av införselkvoterna, vilket regeringen inte gjort)