Diskussion om trängselavgifter

MMS

Diskussion om trängselavgifter! SNF har presenterat sin syn på trängselavgifternas utformning och vill att partierna ger besked innan valet 2010 om hur de vill göra.


Orimliga hyreshöjningar i Järva!

Idag har Svenska Bostäder och Hyresgästföreningen kommit överens om att kostnaderna för en basupprustning (stambyten och energieffektivisering) av miljonprogrammens fastigheter på Järva blir 17.5 %. För en utökad upprustning blir höjningen 29 %. För en upprustning till nyproduktionsstandard blir höjningen 57  %.

Nivån på hyreshöjningen i Husby kommer att slå hårt. Hyrorna har varit för höga med tanke på det eftersatta underhållet. Svenska Bostäder borde ta ett ansvar för delar av kostnaderna för basupprustningen.

Dessutom borde alla hyresgäster ha vetorätt mot utökad upprustning. En hyreshöjning på 29 % är helt oacceptabel om inte hyresgästen accepterat det.

Hur kommer Järvaborna klara av denna nivå på hyreshöjning?
Och om alla miljonprogrammen kommer ha dessa hyreshöjningar - var i Stockholm kommer man kunna bo om man är låginkomsttagare?

Utan Komvux dör "den svenska drömmen"!

Varför vill Folkpartiet och Jan Björklund förstöra den svenska modellen som ger människor möjligheten att som vuxen kunna skapa sig nya livschanser.
För mig har möjligheterna att kunna läsa på Komvux tillsammans med fri högre utbildning och studiebidrag och studielån även för äldre skapat "den svenska drömmen".Det har varit unikt för Sverige och en viktig del av välfärdssamhället.

Jag känner flera som har fått livschanser genom att kunna läsa Komvux som vuxen. Det är inte samma sak att tenta eller att kunna läsa Komvux för att höja sina betyg.

Hur kan Jan Björklund bara kallt via sin presssekreterare meddela att det kostar för mycket att låta människor läsa på Komvux för att höja sina betyg? Var tog bejakandet av livslångt lärande vägen? Sedan när blev lärande ett slöseri med våra resurser?

Nu vet vi - Folkpartiet tror inte människan och kunskap som en grund för den svenska välfärden.

Diskussion på partistyrelsen!

MMS

Diskussion på partistyrelsen! Vi har ett bra möte på Sånga-Säby med nya partistyrelsen. Det är god stämning efter vårt succéval.


MP delar på politikerlöner!

Ingen människa är ilegal och Egalia fick 100 000 kr var från min lön 2008 som oppositionsborgarråd av Miljöpartiets Stockholms stads Grön Fond. Men jag är inte den enda MP-politikern som delar på sin lön. Kolla denna Youtubefilm.

Satsa på jobben inom miljöteknik och turism!

Det finns två branscher där Stockholms potential inte utnyttjas: miljöteknik och turism! 

Här finns framtida jobb. Men för att dessa ska skapas behöver både kommunen och staten satsa offensivt på en helhetstrategi för både dessa branscher. Och både kommun som stat behöver satsa pengar på den infrastruktur som gör att dessa branscher växer som de skulle kunna göra.

Idag har jag besökt Göteborg och pratat med aktörer som jobbar med näringslivsutveckling och Göteborg som kommun satsar mer på dessa branscher än Stockholm. Det är bra för Göteborg men dåligt för Stockholm.Dagens tema: turismbranschen!

MMS

Dagens tema: turismbranschen!


Grön valseger i Stockholm!

Jag vill tacka alla. Medlemmar, supportrar, anställda och Stockholmare för ett fantastiskt val. Valdeltagandet i Stockholm blev över 50% och vi de Gröna mer än fördubblades till 16,7%.
Vi ska kämpa vidare för ett modernt, mänskligt och miljövänligt Stockholm.
Tack!

Grattis Joanna och Maria!

MMS

Grattis Joanna och Maria!


Oacceptabel nedskräpning!

MMS

Oacceptabel nedskräpning!


På Högdalstopparna!

MMS

På Högdalstopparna!


I Studio Ett:s studio!

MMS

I Studio Ett:s studio!


Bonus för jämställdhet!

MMS

Inför bonus för jämställdhet! Ett förslag från Jacob Wallenberg i den avslutande diskussionen på 2009:s års Stockholmsmöte. Låt oss tala tyst om det i dessa tider då man inte får prata om bonus.

Ingrid Bonde VD AMF pratade om vikten att få in kvinnor och invandrare i styrelserna.

Det har varit en intressant dag om kunskapsförsörjningen i Stockholm och möte mellan politik och näringsliv.


Snabbdejter på Stockholmsmötet

MMS

Snabbdejter på Stockholmsmötet


Stockholmsmötet börjar!

MMS

Stockholmsmötet börjar!