Nu sprider sig brevet utanför Sveriges gränser!

Gå in på 
http://www.aqurette.com/archive/0705/0705310132.shtml
och läs om hur brevet sprider MOTKRAFT och HOPP.

Äntligen byggs Citybanan!

Försenad av den borgerliga regeringen kommer nu Citybanan till skott.  Men man lägger finansiering på regionen på ett oacceptabelt sätt. Staten borde betala.

Idag är jag stolt...

över många av Stockholms politiker. Imorgon skickar 5 partier i Stadshuset ett brev till Moskvas borgmästare. Media idag är gränslös och en borgmästare i Moskva påverkar oss i Stockholm och då är det viktigt att reagera och agera. Tystnad är farligt. HAT-brott sker inte i ett vakuum utan föds av värderingar som framförs...

Igår drabbades en anställd på RFSL för ett fruktansvärt HAT-brott. HAT-brotten mot homosexuella i Sverige blir både fler och grövre. Och det är en utveckling som vi måste stoppa!

Se brevet på www.mp.se/stockholmmsstad!

Rysk polis stoppar Gayparaden...

när de borde stoppa de aggressiva HAT-fyllda motdemonstranterna... Jag tänker skriva ett öppet brev till Moskvas borgmästare och beklaga polisens agerande. Hoppas att fler borgarråd vill skriva under ett sådant brev.

Hatet mot homosexuella

... och hatbrotten har tyvärr ökat i Sverige, i Europa och i världen på senare tid. Åke Green är bara ett av många symboler för detta. Idag kan vi samla ytterligare en symbol. Bögfientliga attacker i Moskva. Och bland demonstranterna för gayrättigheter är RFSL:s Sören. Ta hand om dig....

Ett bakslag för Europa...

är valet av Sarkozy. Mer egoism, hårda nypor och en amerikanisering av politiken. Nu när amerikanarna äntligen tröttnat på bush så väljer Frankrike en man som är värre än Bush många gånger om.

Jag tror att Europa i framtiden kommer att ångra detta val...

Bensinskatten

....kan finansminister Borg tänka sig att höja. Det sades inte innan valet utan vi angreps för just miljöskatterna. Har vistelsen på Rosenbad månne varit en kurs i miljöekonomi för de borgerliga ministrarna? Kanske ska man skicka borgarråden i Stockholm till samma kurs.

Debatterade partiklarna i luften med Ulla Hamilton på P4 Stockholm i torsdags. Hon tycker att luften är ganska bra och vill inte använda ekonomiska styrmedel som avgifter för att minska användandet av dubbdäck. 

Böter för nedskräpning...

var en av frågorna som miljöpartisterna i Stockholms Stads fullmäktige diskuterade igår kväll. Intressant att Mikael Söderlund tror att böter för nedskräpning skullle fungera. Helt orealistiskt anser jag. Den idén kommer nog aldrig bli verklighet trots den av trafikborgarrådet initierade genomlysningen av ordningsstadgan. Undrar hur han kommer att ta tag i grundproblemet: den ökande mängden förpackningar. Kanske ska man arbeta för att införa kommunala avgifter på förpackningar. Och kanske ska borgarna ändra inställning till påverkansarbete - att arbeta för att få Stockholmarna att ändra inställning till nedskräpning är något som ingår i kommunens kärnverksamhet.

Debatten om den osynliga nedskräpningen - partiklarna i luften - har fått ny fart efter en rapport. Bra att denna fråga diskuteras. Men det är dags för politik.

Idag är de flesta på mitt kansli i Bryssel för att knyta kontakter och ha ett utbyte med sakkunniga i den gröna gruppen i EU-parlamentet. Många kommunala frågor - upphandling är en sådan - styrs av EU-regler. 

Stockholm borde ha klimatberedskap!

Stockholms klimatberedskap är alltför dålig och sämre har den blivit med den borgerliga alliansen. Mindre pengar till brandkåren och inget centralt arbete med klimatberedskap.

Läser idag följande på DN.se; "Södertörns brandförsvar kämpade med två olika skogsbränder i svårtillgänglig terräng på onsdagen. Dels brann det under eftermiddagen i ett 250 kvadratmeter stort område i Slagsta i Botkyrka, dels i ett betydligt större område vid Gladö Kvarn söder om Huddinge."

Och denna typ av notiser och löp med det budskapet kommer att bli allt vanligare....och något måste göras för att motverka växthuseffekten och för att förbereda Stockholm att möta det förändrade klimatet.

Våra förslag hittar du på
www.mp.se/stockholmsstad. Lås vår rapport om "Klimatberedskap Stockholm.