Stoppa det militära samarbetet med Israel!

Förutom att Israel är den starkaste militärmakten i Mellanöstern är Israel också en stor exportör av krigsmateriel – den femte största i världen. Även Sverige importerar krigsmateriel från Israel. Sverige har också låtit Israel testa krigsmateriel i Sverige, exempelvis obemannade flygplan. I den svåra och djupa konflikt som råder i Israel–Palestina och med grannländerna torde alla typer av militärt samarbete och utbyte, oavsett om det handlar om import eller export av krigsmateriel, anses vara otillständigt. Det strider mot det svenska regelverket att exportera krigsmateriel till Israel. Sverige bör inte heller importera krigsmateriel från Israel.

Miljöpartiet och vänsterpartiet har länge krävt att all handel med krigsmateriel och allt militärt samarbete med Israel ska upphöra samt att den militärattaché som finns placerad i Israel tas hem. Israel är en stat som genom kriget i Gaza och i andra sammanhang gång på gång brutit mot såväl folkrätten som de mänskliga rättigheterna. 


Stoppa terrorn på Gaza Carl Bildt!

Det finns inga ord att beskriva den terror som palestinierna på Gaza utsätts för. 

Gazabornas lidande under belägring och bojkott har gjort livet omänskligt och svårt. Fattigdomen är enorm och det har saknats vatten, mediciner och mat. 

Nu angriper den israeliska militären Gazaborna för att tvinga de till underkastelse. 

Kan det vara så att Israel och USA agerar innan den nya presidenten Obama har hunnit flyttat in i Vita Huset. Att man vill ändra fakta på marken så att spelplanen ser annorlunda ut när Obama & Clinton tar över den 20:e januari 2009. Att man väljer att gå över lik för att försöka ge Fatah makten över Gaza och vill kuva Gazaborna en gång för alla till lydnad.

Det fungerar inte. Man leker med elden och det kan riskera fred och säkerhet inte bara i Mellanöstern utan även globalt. När någonsin ska våldet upphöra? Det krävs att omvärlden agerar och inte bara pratar.

Internationell folkrätt ska gälla. Lika för alla.

Carl Bildt - det enda hederliga den svenska regeringen kan göra är att omedelbart stoppa allt militärt samarbete och all vapenhandel med Israel. Sedan bör man diskutera möjligheter till partiell bojkott tills folkrätten om en tvåstatslösning efterlevs.

Allt annat är hyckleri och måste ses som ett tyst medgivande från moderaterna av den israeliska attacken på Gaza. Det räcker inte med ord om vapenupphör. Det krävs handling från omvärlden.

Och till alla palestinier - nu krävs nationell enighet. Hamas eller Fatah. Ramallahbo eller Rafahbo. 

Och till min familj och mina vänner på Gaza. Ni finns i mina tankar!

En riktigt GOD JUL till er alla!

Nu tar jag julpaus. Vi ses 2009!

Klimatsmarta möten!

MMS

En dag med telefonmöten! På förmiddagen hade jag och språkrören telefonmöte med Göteborgs kommunalråd Kia Andreasson. Och på eftermiddagen hade Kia och jag möte med Malmös kommunalråd Lari Pitka-Kangas. Det fungerar jättebra med den typen av klimatsmarta möten. 

 


Framgångsrecept i Västerås

MMS

Information muntligt och delaktighet är nyckeln för Västerås matavfallshantering. Anna-Karin och Mikael jobbar med just det.


Andreas Porswald (mp)

MMS

Andreas Porswald (mp) Ordförande för Växtkraft framför rötningsanläggningen.


Biogas i Västerås!

MMS

I Västerås och kollar biogas och matinsamling!


Förberedelser

MMS

Förberedelser för rödgrön framgång handlade 3 möten idag om. Detta möte var med AU.


Jullunch

MMS

Jullunch med de Grönas stadshuskansli!


Julfest i Gyllene Salen

MMS

Julfest i Gyllene Salen


Jonas

MMS

Jonas sitter brevid mig på årets sista fullmäktige.


Nordin på möte!

MMS

Sten Nordin leder mötet med Stockholm stadshus AB. Tyvärr förlänger borgarna ombildningsmöjligheten för hyresrätter i innerstaden med 6 månader.


Språkröret Peter

MMS

Måndag morgon och samarbetsgruppen har möte om rödgröna frågor.


Klimatkatastrof!

När ska moderaterna i Sverige vakna och förstå klimatfrågan? (m) sviker världen och framtida generationer genom att ha agerat destruktivt i EU:s klimatförhandlingar.

Sverige och EU behöver en klimatomställning. Varför ska Kina, Indien och övriga världen vara de som ska leva klimatsmart medans vi i EU ska förbli miljöbovar?

Nej. Fredrik Reinfeldt. Ditt agerande är en klimatkatastrof. Men med tanke på vad du som finanspolitisk talesperson brukade säga om växthuseffekten så är jag inte förvånad. Alla klimatord har bara varit läpparnas bekännelse utan politisk vilja.

Anita får mig att tänka på Gustav Fridolin


och Miljöpartiets kamp för amnestin för gömda barnfamiljer.

Ledarskapsutbildning

ägnar jag onsdag, torsdag och fredag åt. Vi är kursledaren och sju elever. Spännande och givande. 

Anita Dorazio - årets svensk!

Det gör mig glad. Är det någon som förtjänar heder så är det Anita och alla som hjälper flyktingar. 

Anita är en driven och kunnig eldsjäl. Har någon som jobbat med flyktingar inte träffat henne?

Lika rättigheter!

Samtidigt som Maria&Peter, Mona och Lars hade sin pressträff sitter jag tillsammans med miljöpartister som är jämställdhetsspecialister, antirasister, HBT-aktivister, funktionshinderexperter, antidiskrimineringsexperter och jurister på ett rundabordssamtal om en politik för och ett samhälle  med lika rättigheter. Bra möte med intressanta och heta diskussioner som kan leda till mer spännande politik.

Rödgrönt rules!

Idag är vi överens. (mp), (v) och (s). 

Vi ska tillsammans ta fajten för att rädda jobben och klimatet. 

Och minska människors maktlöshet i borgarnas Sverige.Partistyrelsen diskuterar

MMS

Partistyelsen diskuterar verksamhetsplan och budget 2009.


Klimatsmart livsstil

MMS

Klimatsmart livsstil Per Gahrton delar ut ekologiska stiftelsens ungdomspris till Andreas från Lund som arbetar med ekokläder.


Långa diskussioner om rödgrönt

MMS

Långa diskussioner om rödgrönt samarbete. På bilden Peter, Marie-Helena, Gunvor och Johan.


Climate Action Day

Istället för att med Stockholmare och miljöpartister gå i Climate Walk idag sitter jag på möte med partistyrelsen nu. Vi försöker göra vår insats för klimatet genom de beslut vi tar som gör att vi politiskt kan driva klimatfrågan. 

Politik behövs för klimatfrågan.

Vi får igenom ett litet steg mot mer demokrati...

Som du kan se på bloggen så har vi tillsammans med vänsterpartiet använt vår demokratiska möjlighet att kräva politiker till 2 platser i Stockholm stads servicenämnd. Nu verkar det som att de andra partierna som svar på vårt politiska initiativ kommer att gå med på att alla i servicenämnden ska vara politiker. 

Det innebär att partierna inte kan gömma sig bakom tjänstemän i staden när det gäller hur stadens ramavtal för offentlig upphandling ska se ut. Stockholmarna kan lättare påverka och kräva ansvar i upphandlingsfrågorna. Det ökar möjligheten för insyn och därmed debatt och inflytande. 

Ett litet steg åt rätt håll, Nordin! 

Bryt med Frida!

MMS

Normkritik med Frida Darj!


Stadshuskansliet och fullmäktige konfererar!

MMS

Två dagar med Stadshuskansliet och fullmäktigegruppen.


Samarbetsgruppen möts igen!

MMS

Samarbetsgruppen möts igen! Maria och Gunvor kommer med många kloka synpunkter


Veckans hjälte! Lillis fixar

MMS

Veckans hjälte! Lillis fixar både mobil och dator.


Workshop med RFSL

MMS

Workshop med RFSL