Köp second hand...

för miljön och inte minst för din egen ekonomi. Var idag på second hand på Kungsholmen och köpte vinterkläder till min son. För sjuhundra kronor fick han det mesta han behöver och saker återvinns...

För ett klimatsmart Stockholm...

Bilfri dag

...cyklade vi idag genom staden. Moderaternas Mikael Söderlund har svårt att försvara sitt omoderna och omiljövänliga val att Stockholm ska bojkotta den internationella bilfria dagen.
(Bild Niklas Larsson, DN:s hemsida)

Utan diskussion...

förlänger borgarna i Stadshuset Brommaflygplatsens avtal med 30 år! Det är inte rättvist mot Stockholmarna att genomföra så långtgående beslut utan diskussion. Men det verkar vara moderaternas och folkpartisternas samhällsmodell - ingen demokratisk dialog.

Idrottsborgarrådet lyssnar på kritiken...

Vi har arbetat för ett kärleksfullare Stockholm. Ett förslag är att Stock holms idrottsföreningar ska redovisa hur de arbetar mot diskriminering av människor pga sexuell läggning. Det finns nu med i borgarnas budget. En framgång. Det visar att Pride och den debatten som skapas kring Prides tema gör skillnad. 

En annan fråga som jag tog under Pride var frågan om HBT-kompetens i äldrevården och frågan om möjligheten till HBT-boenden. Men där finner jag inget i budgeten. Svaret kanske finns i att äldreroteln är (kd):s ansvar.


 


Klimatsmart Stockholm!


Kan inte du åta dig att göra en livsstilsförändring i ditt eget liv för ett klimatsmart Stockholm och skicka ett mail till
[email protected] och uppmana den borgerliga majoriteten att agera för ett fossilfritt Stockholm senast 2030. Stockholm måste våga ställa klimatkrav på all upphandling och alla nya bostadsbyggen. Dessutom kan vi inte slänga miljarder i sjön på att investera i vägar. Pengar från trängselskatten måste gå till kollektivtrafiken. Det måste bli enkelt för Stockholmarna att leva klimatsmart.

Byt politik, byt livsstil inte klimat!

Ramadan Karim!

Nu är det Ramadan. Det innebär fasta och fest. Vet du inte vad Ramadan är följ svensk-palestinskan Lama på hennes blogg.

Klimatbluffen...

presenterades idag av den borgerliga majoriteten i huvudstaden. Bra företagsekonomi och vanligt underhåll paketerades in till ett "Klimatinitiattiv" som skulle göra Stockholm till skyltfönstret för borgerlig miljöpolitik.

Kan man inte stava till bättre klimatpolitik så får man nog underkänt av väljarna vid nästa val. Sorgligt är det dock. För vi har inte tid att vänta på den klimatomställning som behövs.