Inga bilder...

Min mobil är på lagning. Den är vattenskadad. Har en gammal mobil. Tänk vad snabbt man vänjer sig vid ny teknik. Den gamla mobilen känns trög, seg och tråkig. Och det blir inga bilder.
Undrar vad man gjorde med den energi man lägger ner på den nyaste modellen . Ens ork är väl inte större för att man har en ny mobil. Orken är konstant. Så vad man har valt bort....

Mänskliga rättigheter

Just nu händer det mycket. Imorgon ska domen falla mot Åke Green. Hoppas Högsta Domstolen fäller hans hets som olaglig! Imorgon ska jag Tuve Skånberg debattera domen i SVT 24.
Och innan det så blir det en debatt i riksdagen om strukturell diskriminering i rättsväsendet. Debatten visas på TV 14.30. När kommer vi se att polisen, åklagarväsendet, domstolarna speglar vårt samhälle?

Byn Walaja

Idag besökte jag en palestinsk familj och deras fyra barn i byn Walaja utanför Betlehem . Deras hus ska rivas. De har försökt fråga Israel varför och inte fått något svar. 
Huset ligger på palestinsk mark - på det området som enligt FN är olagligt ockuperat av Israel. 
Familjens hem är ett litet hus, 3 rum och kök för 6 personer. Men i sin enkelhet väldigt vackert. Familjen har bott där i fem år. Det går inte att ignorera smärtan över att deras hem ska rivas.
Det är inte första hemmet som rivs i byn. 20 hus har rivits och staten Israel har bestämt att 50 till ska rivas. De rivs inte på en gång. 70 hus som rivs på en gång skulle vara en nyhet. Ett eller några hus som rivs i taget skapar inga rubriker. En smart, men återkommande taktik.
Israeli Committee Against House Demolitions jobbar för att rädda byn. Hjälp de att hjälpa
www.icahd.org.


Hej igen....

Ja, det har varit tyst länge på bloggen. Efter fyra veckors förhandlande och allt efterarbete, så räckte inte tiden till. Både man och son, vänner och familj behöver också tid och riksdagsarbetet fortsätter.
Vad gör man efter förhandlingar? Man förhandlar igen. Sant!  
Ikväll pratade jag med Arne - som är ordförande i finansutskottet och sosse - om budgettexterna i budgetbetänkandet.
Resten av veckan kommer jag vara på en parlamentarikerresa i Israel och Palestina. Och jag bloggar live från den.
Så vi ses!