Grön framgång i Stockholm.

MMS

Grön framgång i Stockholm. Anna Söderström är en del av grön framgång för (MP) Stockholm stad. Anna (bild från dagens årsmöte) är en av medlemmarna och jobbar på kansliet.


MP Stockholm stad har årsmöte!

MMS

MP Stockholm stad har årsmöte!


Tänk om om EBO!

Sänkt ersättning för eget boende för asylsökande har bidragit till trångboddhet. Att sänka ersättningen ännu mer är inte en lösning utan kommer bara skapa problem.

Utredaren Sören Häggroth lyfter i
DN ett förslag som jag har drivit: Erbjud bra lägenheter.

Helst på rimligt avstånd från orter där asylsökande har släkt eller vänner anser jag.

Det behövs inga studier för att veta vad som krävs för att få asylsökande att i stor utsträckning bosätta sig där det finns bra boende och arbete.  Det som krävs är god information, en bra dialog och vettiga alternativ.

Slitna flyktingförläggningar undviker man om man har släkt eller vänner! Men bra boende vill man väldigt gärna ha men helst på rimligt avstånd från de man känner. Det har jag fått höra av många asylsökande.

Hoppas migrationsminister Billström också lyssnar!

Miljöbilar behöver politik!

Miljöpartiet vill införa en ny skärpt miljöbilsdefinition och tydliga, ekonomiska incitament för miljöbilar med minimal klimatpåverkan.

Miljöpartiet drev fram många av de satsningar på biobränslen som ledde till 2000-talets miljöbilsboom bland både bilister och bil- och bränsleproducenter. Efterfrågan på miljöbilar ledde äntligen till ett genombrott i bilbranschens tidigare totala dominans av bensin- och dieselbilar med stora klimatutsläpp.

Dagens definition av vad som är en miljöbil driver inte längre miljöteknikutvecklingen framåt. Och regeringen har misslyckats med sin miljöbilspolitik genom att i förtid slopa stöden till dem som köper miljöbilar och samtidigt låtit bli att peka ut miljö- och klimatkrav för nästa generations miljöbilar.

De borgerliga partiernas politik innebär att efterfrågan på miljöbilar bromsas genom att bilisters incitament att göra klimatsmartare val försvinner.

Läs mer i dagens
GP!


Grattis Stockholmare!

Stockholm blev Miljöhuvudstad 2010. Underbart. SvD och DN har ringt för kommentar. Åsa Romson och jag har skrivit pressmeddelande. Vi hoppas att Ulla Hamilton ser priset som en utmaning till ännu fler miljö- och klimatinsatser.

Stockholm grön huvudstad i EU?

Imorgon avslöjas om Stockholm blir EU:s Miljöhuvudstad. Moderaternas Ulla Hamilton är i Bryssel för att kunna ta emot priset om det tillfaller Stockholm.

Det vore verkligen jättekul om Stockholms miljöarbete får den belöning det förtjänar. Som framgår av Stockholms ansökan så är några av Stockholms miljöfördelar:

·      Trängselavgifterna
·      De instiftade naturreservaten

Men just dessa var moderaterna emot.

Och Stockholms arbete med vattenrening och dagvatten har varit fantastiskt. Ett gediget arbete finansierat av Stockholms skattebetalare genom MiljöMiljarden och Stockholm Vatten.

Stockholm Vatten har moderaterna nedrustat liksom miljöarbetet i stort. MiljöMiljarden var en av dessa onödiga saker som inte ska finansieras enligt Stockholmsmoderaterna.

Så om Stockholm får priset är den enda nackdelen att det känns feltajmat i en tid då miljöarbetet i vår stad går på en miniminivå.


Diskriminering contra främlingsfientlighet


Möte med Centrum Mot Rasism som jobbar med alla diskrimineringsgrunder. CMR är en kraft som verkligen behövs precis som antidiskrimineringsbyråerna i Sverige. Tyvärr har främlingsfientliga partier mycket mer pengar än antidiskrimineringsarbetet av våra skattemedel
På bilden Hewan, Mykabela, Anders och Mikael.

Hur kan Stockholm bygga energisnålt?

MMS


Hur kan vi se till att vi bygger energisnålt i Stockholm.

Vi har frukostmöte med byggbranschen och forskare.

Branschen anser att allt nytt kan byggas med maximal energiförbrukning på 75 kWh per kvadratmeter. Varför ställer inte politikerna de krav som branschen säger sig klara av?


Ingen torsk i Stadshuset.

MMS

Just nu debatteras diskriminering i Stockholms restaurangliv. Senare kommer frågan om att inte upphandla utrotningshotad fisk. 

Den moderatledda alliansen vill inte sätta gränser för att värna mänskliga rättigheter och miljö. De tror inte på politikens möjligheter utan på att marknaden ska vara helt fri.


Rödgrön reda

MMS

Rödgrön reda. Mikaela Valtersson, Per Gahrton och Ulf Holm på väg till Stockholm efter två dagars arbete.


Rödgrön upptakt!

MMS

Ohly, Sahlin, Eriksson och Wetterstrand inleder dagen.


Snålheten bedrar visheten, Hamilton!

Nedskärningarna i Stockholms miljöarbete slår tillbaka. I dagarna ser vi några negativa resultat: 
  • "Sopproblem" i stan när sopåkarna strejkar vilt och det beror på att stadens anbud är så låga att sopåkarnas löner minskar drastiskt.
  • Vattenläcka på Östermalm och Stockholm Vatten har fått banta sitt underhåll av rören rejält.
Miljöborgarrådet Ulla Hamiltons problem hänger ihop med hennes politik som har handlat om att banta, spara och snåla - snålheten bedrar visheten!

Tankar från ett grått Stockholm!

MMS

I Australien kämpar man med århundradets värmebölja. Kostnaden för växthuseffekten ökar varje vecka och ändå förmår politikerna ta de beslut som kräva for att minska koldioxidutsläppen tillräckligt mycket.

I Rosengård demoniserar polisen invånarna och det verkliga utanförskapet ökar för Rosengårdsborna som i sin tur tar avstånd från samhället. Var finns ledarskapet för att stoppa dessa onda cirklar och istället skapa ett klimat med delaktighet och respekt.

Klimatkris i dubbel bemärkelse ser vi i världen. En ekokris och en människokris. Dessa kräver ledarskap för ansvarstagande och förändring.

Vad tänker du göra?


Vintermingel på Grand Hotel!

MMS

Sören Juvas, Christian Azar och Linda pratar klimat, miljöbilar, solenergi, lika rättigheter och Mellanöstern med varandra och andra denna vintriga Stockholmskväll.


Politiska möten!

MMS

Grön politik diskuteras på Långholmen. Arbetsgrupperna och riksdagsgruppen diskuterar.


Svenska Bostäders styrelsemöte

MMS

Pelle Björklund är ny VD. Idag diskuterar vi sekretessregler och småföretagens villkor i Akalla.