Ulla Hamilton motarbetar miljöförslag...

konsekvent. Hon avvisar idag på dn.se våra förslag rörande resepolicy för Stadshuset
  1. Det bästa miljöalternativet ska väljas oberoende av pris
  2. Cykel ska också få ersättning
  3. Inrätta videokonferensrum i Stadshuset
är tre av förslagen (se www.mp.se/stockholmsstad för mer) som faktiskt gör skillnad. Gå hem och läs på Hamilton

Dagens DN-debatt

skrämmer mig. Okunnig, felaktig och på Sverigedemokraternas planhalva. SFI behöver mer resurser!

Sopböter men inte partikelavgift!

Mikael Söderlund visar sitt sanna ansikte. Han vill jaga människor med sopböter om man skräpar ner. Men den nedsmutsning som människor dör och blir sjuka av vill han inte böta. Söderlunds nej till dubbavgift är kompakt trots att Hornsgatan och andra gator har så dålig luft så att det är hälsofarligt.

Kan man vara för sopböter borde det vara enklare att vara för dubbavgift. Men icke.

Sedan tror inte jag att sopböter kommer att minska avfallsmängden eller stimulera till återvinning. Och det är det Stockholm behöver.Gudrun Sjödén...

har just kommit med en underbar ekologisk kollektion i alla storlekar S-XXL! Underbart Gudrun. Nu kan man köpa kläder med gott samvete. Men man ska inte konsumera för mycket. En eloge till Gudrun också för att hon på sin hemsida har vintageförsäljning av second hand kläder...

Vill du veta mer var du kan handla ekologiskt gå till www.asfaltsblomman.se.

Jag mår illa...

av sopbergen i haven som har skapats av mänsklig girighet och egoism. Avfallet som kastas i våra skogar och parker, de av caffelattemuggar överfyllda skräpkorgarna. Vi måste börja tänka på vad vårt konsumtionssamhälle leder till i form av sopberg som bara växer. Det räcker inte med återvinning, vi måste minska avfallsmängden.

Nu gäller det Hamilton!

(Mp) i Stockholm föreslår torskstopp på skolorna och andra kommunala matserveringar. Kan moderaterna använda Stockholmarnas skattemedel för att sluta med utrotningen av fiskarter. Eller torskar Hamilton i denna fråga?

Obama är min favorit i USA-valet!

Han är modern, mänsklig och miljövän. I motsats till de andra kandidaterna är han inte bunden av de särintressena som alltid styrt USA:s presidenter. Hans ledarskap är vinnande. Och de frågor han tar upp angelägna.

OK. Han är inte född eller ingift i Vita Huset som många andra presidenter. Men är inte det bra egentligen?

Jag tilltalas mycket mer av det Obama säger än Clinton (och republikanerna de kan vi glömma). Vill du veta mer om vad Obama säger läs www.barackobama.com!

Så nu är det bara att trycka tummarna.

 

Brutalt våld i stan...

Läser dagens webbnyheter och läser om en tio-årig flicka som ska ha blivit kastad i vattnet vid Stadshuskajen, en tretton år ung flicka blir nerslagen av ett tjejgäng i Västerhaninge och tjejer på krogen får droger i glasen. Listan är så smärtsamt lång på allt våld som pågår i Stockholm. Och då är det väldigt lite som vi får reda på genom media. Bakom vilka lyckta dörrar pågår övergrepp? På vilken enslig gata blir någon nerslagen?

Vad är receptet? Är det kameraövervakning och mer poliser. Är det betyg och ordning och reda i skolan. Nej. Borgarnas recept är beska piller som inte skapar ett mänskligare Stockholm. En stad där människor blir sedda. Där skolan och ungdomsverksamheter får mer pengar. En stad där fler har jobb och de som har jobb har möjlighet till kortare arbetstid och friår så att man har tid att vara förälder, syster eller medmänniska.

Tyvärr kommer våldet att öka med moderaterna och folkpartiet vid rodret. Och inte för att de vill att våldet ska öka, utan för att borgarna har fastnat i en politik som skapar ett totalt utanförskap och ökade klyftor.