Agera Sverige!

Sluta prata, börja agera.  Sverige bör själv se över och uppmana andra EU-länder att se över sina bilaterala relationer till alla parter i regionen gällande folkrätt och internationell humanitär rätt (krigets lagar). Föreligger det brott som terrorism enligt EU:s definition, eller brott som bosättningar, husrivningar, kollektiva bestraffningar, utomrättsliga avrättningar och oproportionerligt våld eller andra brott mot folkrätten, så måste det få konsekvenser som är konsekventa och likalydande oavsett vilken part som utför brotten. Konsekvenserna måste vara kännbara men också väl avvägda. Sverige kan åtminstone avsluta sitt vapensamarbete med Israel och ta hem sin militärattaché.


Ännu mer våld!

Nu ändrar vi på spelreglerna, säger det israeliska säkerhetskabinettet idag och ska sätta in mer åtgärder och mer militär aggression och fler olagliga arresteringar. Den tillfångatagna israeliska soldaten har inte kunnat hämtas hem efter 10 dagar av världens mest utvecklade militärmakt. Att dessa män aldrig kan lära sig. Militär överlägsenhet gör inte att man har kontroll. Och militära medel är aldrig lösningen. Situationen i Gaza var en humanitär katastrof redan innan den militära invasionen. Det är i det och i människors bristande tro på en framtid i de ockuperade områdena som man ska söka svaret på att en soldat från ockupationsmakten tillfångatogs.

Inför siesta

26 grader i skuggan klockan sex på kvällen. Själv väljer jag att jobba på förmiddagen och kvällen och tar det lugnt på eftermiddagen så ofta jag kan (när jag inte inbokade möten) i denna hetta. Kanske något att införa i arbetslivet under sommarhettan även här i Sverige. Samtidigt så har EU har börjat avskaffa siestan runt Medelhavet. Dessa kostymklädda män som sitter i paradbyggnader i Bryssel borde bosätta sig runt Medelhavet för att förstå att siestan behövs i värmen.  

Mehdi Ghezali

var i Stockholm idag på demonstrationen för internationell rättssäkerhet. Det är skamligt hur han och miljontals människor behandlas i kampen mot terrorism. Vilket värde har människan? Har inte alla människor samma värde? Och om människor kan behandlas rättslöst i rädsla för terror, har man inte då låtit terrorn vinna? Det är ett sluttande plan, en dag kan du eller någon du känner drabbas av övergrepp. Glöm inte det! 

Annika frågade mig om religiösa skolor

och hur det kan komma sig att jag är för de. Det finns flera skäl till att jag inte vill förbjuda religiösa skolor. 1. Människors lika värde. Alla människor har samma värde. Alla kan vara huvudman för en skola, oavsett om man bygger på religiös, språklig eller pedagogisk grund. 2. Myterna om religiösa skolor är många. Kanske är namnet fel, för i realiteten får man inte ha så mycket religiöst i skolorna. Sådan är lagen och verkligheten. En skola som upptäcktes vara olagligt religiös var en kommunal skola i Knutby. Jag och mitt parti vill skärpa kontrollen och straffen för alla skolor. Jag har besökt religiösa skolor och några av de är riktiga föredömen. 3. Myten om den kommunala skolan. Den fungerar inte som en mötesplats. Kom och hälsa på i Husby. Dessutom har den offentliga skolan misslyckats att inte diskriminera elever, sfi-lärare och även föräldrar. Det var bara några av mina skäl. 

Nattarbete...

är aldrig lika effektivt, så nu är det dags att gå och lägga sig.

Idag kan du demonstrera för internationell rättssäkerhet

Klockan 12.00 på Sergels Torg. Alla ni som struntar i Almedalen eller sommarlovet och som vill göra en insats, kom.