MP presenterar pendlartrafik på vatten!
MP bjuder dig på båt i Stockholm!

Mp bjuder på båt på Bilfria dagen på två båtlinjer: mellan Klara strand, Alvik, Solna strand och Lilla Essingen och mellan Jungfrusund på Ekerö och Stadshuset.
Vi delar ut information om de nya turer vi vill ha i stan och redovisar de tidsvinster dessa turer skulle kunna ge.
Kom förbi och möt oss på Stockholms vattenvägar!


Lotta Edholm vill begränsa kvinnors rätt till utbildning

Två kvinnor har anmält Västerorts vuxengymnasium för diskriminering på grund av att skolan vägrar låta dem delta i undervisningen om de bär niqab, alltså heltäckande slöja där ögonen syns. Förvaltningen anser att skolan har rätt att vägra kvinnorna undervisning och hänvisar till att  pedagogiska, sociala och säkerhetsmässiga skäl är överordnade kvinnornas religiösa ställningstagande. Utbildningsförvaltningen kritiserar inte skolans regler, utan säger att det är av största vikt att elever/studerande som deltar i undervisning och befinner sig i skolans lokaler inte har sitt ansikte dolt.

Jag träffade Alia över en fika och diskuterade hennes ställningstagande. Bakom varje slöja finns en människa! Det är intressantare att lära känna henne än att tro en massa saker om henne och hennes skäl att bära niqab. Det är inget problem för henne t ex att visa ansiktet för barnen som hon kommer att jobba med. Att prata är viktigt!

Det är oacceptabelt att Lotta Edholm, skolborgarråd (FP) vill förbjuda kvinnorna att bära niqab, vilket hon också har uttalat i Svt ABC. Det är inte politikernas roll att bestämma vad människor har på sig. Sådana här situationer löses bäst genom dialog och öppenhet, inte genom förbud och konfrontation.

Skolborgarrådet Lotta Edholm måste reagera mot att en av Stockholms skolor väljer förbud istället för dialog.


Hänvisningen till pedagogiska, sociala och säkerhetsmässiga skäl är orimliga och man kan undra vad som ligger bakom. Folk kan läsa på distans utan någon som helst kontakt med läraren utan att det ses som pedagogiskt omöjligt. Om det är kvinnan som man bryr sig om i den här frågan, så är det mycket bättre att låta henne utbilda sig och utveckla sin självständighet.


Ska Lotta Edholm bli som en dansk politiker, som vill begränsa människors rätt att klä sig som de vill?

Både
Metro och Ekot har tagit upp Alias fall.


Regeringens klimatsvek!

 

 

Regeringen vill lägga 27 miljarder på en 21 km lång motorväg mellan E 4/E 20 söder om Kungens kurva i Huddinge kommun och E 4 norr om Häggvik i Sollentuna kommun. Motorvägen tränger ut viktiga kollektivtrafiksatsningar. För 27 Mdkr kan Stockholm få en fungerande kollektivtrafik som minskar trängseln både på väg och i kollektivtrafik – viktiga satsningar som Spårväg Syd, Tvärbana Norr, Tvärbana Ost och järnväg från Karlberg till Barkaby skulle kunna byggas!

Regeringen sviker kollektivtrafikresenärerna och Stockholm när man lovar bort trängselavgifterna till Förbifarten i 40 år. De borgerliga partierna tar inget ansvar för miljön och klimatet

Miljöministerns uttalande idag var skrämmande. Det visar så tydligt att regeringen verkligen inte har koll på vad Sverige måste göra för att minska vår klimatpåverkan. Han påstår att Förbifart Stockholm blir en ”miljömotorväg” där biogasbilar och elbilar ska köra och att projektet därför är bra för miljön. Vi har inte en bilpark som består av enbart ”miljöbilar”. Bränslen som biogas finns inte då borgarna inte har en politik för att få fram förnybara bränslen?

Vi vet sedan länge att motorvägsbyggen ökar biltrafiken och att göra det i dessa dagar när klimathotet är enormt är ansvarslöst. Förbifart Stockholm kommer att öka trängseln på vägarna fem gånger och öka utsläppen av växthusgaser med mellan 30 till 80 procent. Att dessutom göra det när man står värd för klimatmötet i Köpenhamn och ska försöka få världens länder att minska sina klimatutsläpp blir patetiskt.


(M), (FP) och (C) ökar bilismen!

Läs vår artikel i dagens SVD!


Satsa på solenergi på Stockholms tak!

Se inslaget i TV 4!