Tromb och översvämningar i stan...

...ytterligare en försmak om det extrema vädret som kommer med växthuseffekten. Tack och lov att tromben inte skadade några människor.

Stockholms behöver rustas för att kunna möta behöver att kunna möta det extrema vädret.

Det behövs pengar för Stockholms klimatberedskap.

Goda nyheter från Migrationsverket?

En öppning för homosexuella från Iran. Något som många kämpat för länge. Man ska kunna få asyl om man levt öppet homosexuell i Iran. Men om man har varit I iran så vet man att det är svårt - nästintill omöjligt - att leva öppet som homosexuell. Och hur ska man bevisa att man levt öppet eller utsatts för förföljelse.

Jag hoppas att det nya vägledande beslutet ändå är mer än en strimma hopp utan betyder att homosexuella från Iran inte skickas tillbaka.

På semester hos familjen i Italien!


Borgarna sviker konsumenter och marknadsekonomi!

En väl fungerande marknadsekonomi behöver starka och välinformerade konsumenter för att fungera på bästa sättet för både ekonomi och människor.

Nu avvecklade den moderatledda majoriteten konsumentnämnden i Stockholm med ena handen. Med andra handen gör man reklam för högrisklån för människor som har dålig ekonomi.

Är det en instabil ekonomi och mänskliga tragedier man vill ha?

Läs mer på http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=777432Bloggliv!

Man kan arbeta med bloggar på olika sätt. Man kan blogga dagligen. Det gör inte jag i regel. Det finns undantag.
 
Min ambition är att ge en inblick i politik som rör Stockholm, det som händer i Stadshuset, studiebesök och även olika tankar. Dessutom är det ett tillfälle för kommentarer av och diskussioner med Stockholmare! Däremot väljer jag att redigera kommentarerna för att sålla bort rasistiska inlägg.

Med gröna hälsningar,
Yvonne

Gaza

Det finns inte ord för att beskriva hur fruktansvärd situationen är för palestinierna i Gaza. Israelerna har haft en total blockad mot alla Gazabor i över ett år. Och det har världen accepterat. Sverige, EU och USA står bakom bojkotten. Det är en skam.