Klimatsveket!

Fortum skulle ha konverterat Värtaverket till biobränslen men den finskägda koncernen säger sig inte ha råd. Stockholmarna kommer fortsatt få koleldad fjärrvärme och el.

For majoriteten i Stadshuset innebär Fortums svek att klimatmålet i miljöprogrammet inte kommer att nås. Den moderatstyrda majoriteten borde be regeringen om incitament för att strypa den klimatvidriga eldningen av kol och olja mitt i miljöhuvudstaden Stockholm. Det är borgarna som sålde ut kraftvärmeverket till Fortum.

Utfasningen av kol och olja i Värtaverket var en stor del av moderaternas klimatpolitik. För att nå klimatmålet krävs det nu kraftfulla åtgärder inom konsumtion och transporter.

Och dessutom behöver Stockholm ett bättre klimatmål än borgarnas.

Se
ABC-inslag om detta.

Visst kan Stockholm agera mot dubbdäck!

Ulla Hamilton påstår idag i DN att vi måste ha hjälp från regeringen för att kunna minska dubbdäcksanvändningen.
Fel.
Stockholm skulle kunna höja parkeringsavgiften för fordon med dubbdäck. Här har Stockholm rådighet. Så - det är bara att agera.
Och det behövs - Stockholmarna behöver bättre luft.

Slopat krav på referenser för bostadssökande!

Nu backar den borgerliga majoriteten och de kommunala bostadsbolagen slopar kravet på att man ska referenser från tidigare boende för att kunna bli hyresgäst i allmänyttan. Ett steg framåt för att motverka den strukturella diskrimineringen som ung eller ny svensk drabbas av när man ska söka bostad.

Kick-off för stegtävling!

MMS

Kick-off för stegtävling. Stadshusets partikanslier ska tävla mot varandra.


Ät en glass!

MMS

Ät en glass på Tegelbackens EKO-kafé! Det gjorde jag idag och hann njuta av värmen mellan en massa möten.


Fantastiska Palestinavänner!

MMS

Fantastiska Palestinavänner!


På det gröna medlemsmötet!

MMS

På det gröna medlemsmötet!


På MP:s riksdagsgrupp

MMS

På MP:s riksdagsgrupp


Åsa Romson debatterar mot Alvendal!

MMS

Åsa Romson - Alvendal Debatt om Årstaskogen som (M) vill bebygga.


Bygg om Stockholm grönt!

MMS

Bygg om Stockholm grönt! Mikaela Valtersson (MP) och jag pratar om hur vi kan energieffektivisera Stockholms fastigheter.


Människor och information!

De bästa orden idag kommer från Paulo Coelho: 
Människan har i alla tider delat med sig av information. Det är något av en naturlig drift, rättså omöjlig att stoppa. Jag tror inte att det i längden går att göra Internet till en betal-tv-kanal.
De sämsta kommer från Stockholms tingsrätt:
1 års fängelse och 20 miljoner kronor i böter.

Kurs i ledarskap!

MMS

Vi har åkt en resa genom ledarskapets utmaningar. Diskuterat, lyssnat, lärt, övat, skrattat och varit frusterade och arga. Ledarskap är viktigt och fler borde få en möjlighet att utveckla det.


Straffa inte klimatsmarta Stockholmare!

Nu kommer en klimathandbok till Stockholmarna. Bra. Men varför straffar moderaterna klimatsmarta Stockholmare idag. Några exempel:
  • Kollektivtrafikåkare har fått högre kostnader för sitt SL-kort
  • Bilister subventioneras genom alltför låga parkeringsavgifter
  • De som sopsorterar sitt matavfall får betala mer
  • Stockholm har avskaffat subventionerna för de som köper miljöbil
Sluta straffa klimatsmarta Stockholmare! Belöna de genom klimatsmart politik! Vi vill se åtgärder - NU!

Miljöpartiet efterlyser åtgärder från regeringen och stadshusmajoriteten mot så kallat hedersrelaterat förtryck mot unga.

- Rapporten från Stockholm stad som presenterar alarmerande uppgifter om läget för tjejers bristande tillgång till frihet kräver omedelbara åtgärder. Varför lyser åtgärderna med sin frånvaro från jämställdhetsminister Nyamko Sabuni? Jag kommer idag att ställa en direkt fråga till jämställdhetsminister Nyamko Sabuni om varför inga åtgärder satts in tidigare, då vi känt till problematiken sedan länge, säger Esabelle Dingizian, jämställdhetspolitisk talesperson (MP). 

- Det är nu upp till bevis för socialborgarrådet Ulf Kristersson (M) att söka blocköverskridande samarbete, så att vi tillsammans kan bekämpa förtryck av tjejer och killar. Vi anser att det krävs uppsökande verksamhet på skolor där tjejer och killar får chans att diskutera sina livsvillkor öppet och kritiskt. Det krävs breda åtgärder för att stärka språk- och kulturkompetensen hos kommunerna och polisen där man också aktivt söker upp familjer och diskuterar familjesituationen, säger Yvonne Ruwaida, oppositionsborgarråd (MP) Stockholm stad. 

- Vi måste motverka socialt och ekonomiskt utanförskap och diskriminering, säger Yvonne Ruwaida. Moderaterna låter inte människor läsa klart svenska för invandrare och motverkar därmed integration och föräldraskap i det svenska samhället.

- Socialtjänsten i Stockholm stad måste upprustas och få mer resurser för att nå ungdomar som har det svårt, säger Stefan Nilsson, gruppledare, (MP) i Stockholms stad.

Palestinakväll på Åsögymnasium!

MMS

Över tusen unga svenska muslimer lyssnade på en paneldebatt om Palestina.


Nominera barnhjälte - 200 000 kr delas ut!

Det är våra barn och unga ska ta över det Stockholm vi lämnar till dem. Barnen är vår framtid. Känner du någon som gör en bra insats så nominera till Grön fond.

I år kommer Grön fond att premiera den organisation eller person som gör något betydelsefullt för barnen i Stockholm: ekologiskt, socialt eller lika rättigheter, dvs frågor som rör antidiskriminering och social utsatthet.

Bakgrunden till Grön fond är att miljöpartiet anser att stora inkomstklyftor är dåliga för solidariteten i samhället. Därför vill miljöpartiet att borgarrådslönen ska kunna delas på två personer. Det tillåter inte de andra partierna i Stadshuset. Jag tar emot en halv borgarrådslön, resten avsätts till en Grön Fond.

Sista nomineringsdag för Grön fond är 30 april.

Läs mer på
mp.se/stockholmsstad. Maila förslag till [email protected]

Diskussion med (MP) Malmö

MMS

Diskussion med (MP) Malmö


HBT- kampen måste fortsätta!

Den 1:a april firade Sverige att även homosexuella får ingå äktenskap. Det är ett viktigt steg framåt.

Attityden kring homosexuella är fortfarande problematisk. Sedan 1999 har FSI årligen ställt frågan om vad man tycker om att ”Homosexuella par ska ges möjlighet att adoptera barn”. År 1999 var andelen positiva till påståendet 15 % medan andelen negativa var 67 %. I den senaste mätningen, hösten 2008, hade andelen positiva ökat till 41 % medan andelen negativa minskat till 38 %. Således har attityden blivit påtagligt mer positiv. Men inte tillräckligt bra. 

Det är i bristen på respekt för lika rättigheter för homosexuella som grogrunden för Hat och hatbrott finns.

Jag tanker på en av mina vänner som kom ut i vuxen ålder. Han hade redan varit gift fått tre barn och varit förälder till ett bonusbarn. Dagen han kom ut så var han plötsligt inte lämplig som förälder eller för bröllop medmera.

Nu finns den lagliga rätten att gifta sig och att få adoptera. Det är bra. Men FSI:s siffror och hatbrotten visar hur viktigt det är att samhället jobbar vidare med attityder! Kampen fortsätter.

 


Rösta i EP-valet!

MMS

Merete, Ulf, Akko och Zaida är 4 av (MP):s kandidater till EP. 

Vi måste ha en klimatpolitik som påbörjas nu. Inte som regeringen vill - nästa mandatperiod. 

Det gör skillnad vem som sitter i EU-parlamentet. De Gröna gör det för klimatet och för lika rättigheter!


Möte i möte!

MMS

Möte i möte! Johannes och Merete och jag kommunicerar under mötet med varandra och andra. Gröna är nog gladast i teknik!


En macka i solen!

MMS

En macka i solen! Stockholmare på förtroendemötet äter lunchmacka ute i vårsolen. Fel dag för möte, även om mötet är bra. På bild Sara, Mats, Åsa och jag.


Miljögruppen berättar om sitt

MMS

Miljögruppen berättar om sitt arbete! Åsa Romson och Lennart Olsen är MP:s representanter i den rödgröna arbetsgruppen. Även stadsplanering och matproduktion är viktiga för klimatpolitiken.


De Grönas förtroenderåd!

MMS

De Grönas förtroenderåd!


Träff på Järva!

MMS

Träff på Järva Idag hade vi frukostmöte i Kista och träffade 30 personer och lyssnade. Det är en skandal hur dåligt den borgerliga majoriteten hanterar organisationers människors behov av lokaler.


Ungdomars villkor i Rosengård!

MMS

Ungdomars villkor i Rosengård! En intressant diskussion pågår ikväll om hur Rosengård kan utvecklas.


Input från forskare!

MMS

Input från forskare som den rödgröna storstadsgruppen lyssnar på tillsammans. Det handlar om barnfattigdom, islamofobi, posttraumatisk stress, EBO, miljonprogrammen ur hyresgästernas situation, eleverna syn på sin skola medmera.


Bröllopsfest på RFSL!

MMS

Bröllopsfest på RFSL!  Sören Juvas tillsammans med mig, Lars Ohly och Mona Sahlin efter att vi skurit upp bröllopstårta!

Grattis Sverige! Idag har vi gått ett steg närmare en lag som inte diskriminerar. Nu kan alla som vill ha tvåsamhet ingå äktenskap. 

Jag skrev (MP):s första riksdagsmotion i frågan 1998. Då var debatten vidrig. Motståndet mot att homosexuella skulle få vigas var kompakt. Jag ryser när jag tänker tillbaka. Idag ska jag glädjas och fira för detta steg framåt för den svenska demokratin.


Hökmark motarbetar Hamilton!

Hökmark motarbetar Stockholmsmoderatarnas Hamilton och röstade mot EU-pengar till energieffektivisering i Stockholm.

Moderaten Gunnar Hökmark röstade igår mot ett förslag om EU-finansiering av energieffektivisering i s.k. smarta städer och mot en rapport om energieffektivisering vid byggande, i EU-parlamentet.

Hökmark motarbetar genom sitt agerande att Stockholm kan få EU-medel för viktiga klimatåtgärder och därmed motarbetar han även sin partivän Ulla Hamilton, miljöborgarråd i Stockholm. Det vittnar om Moderaternas ovilja att vidta kraftfulla åtgärder mot utsläppen av växthusgaser.

Vilken (M)-röra!

                  


(MP)-diskussion om rödgrönt

MMS

(MP)-diskussion om rödgrönt samarbete! På bilden Maria Wetterstrand, Karin Svensson Smith och Mikaela Valtersson - 3 starka gröna kvinnor som diskuterar rödgrönt samarbete på dagens möte med samarbetsgruppen..