Förbifart Stockholm

- det största klimathotet mot Stockholmsregionen - är utan en blocköverskridande överenskommelse. Det finns hopp om framtiden...
Samtidigt ser vi hur moderaterna förstör trängselavgifterna genom att steg för steg omvandla de till biltullar. 

Grattis Bush!

USA vann klimatförhandlingarna i Bali. Nu är USA på pappret med på klimatavtalet utan att ha behövt lova något. Förutom att man ska diskutera vidare senare. Varför är miljöministern och centerpartisten Andreas Carlgren jublande glad? Har han påverkats av en förhandlingsteknik som handlar om utmattning och besvikelse med syfte att få folk att bl glada för ingenting.
SNF:s sista ord i sitt pressmeddelande säger allt:
Man tog bort alla siffror om hur stora utsläppsminskningarna bör vara. Den kallas för en färdplan men det är den inte. USA har i hög grad tagit hem det här spelet.

Vittnesmål från ungdomar i förorten...

hade ett långt och öppenhjärtigt samtal med tonåringar från förorten som pratade om deras livsvillkor. 
Alla ungdomar är enligt studier idag ett telefonsamtal eller ett sms från tobak, alkohol och droger. Och det är så. Gängtillhörighet blir alternativet när man har bantat bort ungdomsgårdar och fritidsaktiviteter. Vill borgarna få bort klottret eller kraschade fönsterrutor satsa på ungas fritid istället för att spara. 
Och föräldrar behövs närvarande i ungdomarnas liv. Det måste föräldrar prioritera och arbetslivet tillåta.
Lyssna på våra ungdomar - de är kloka. Inför ett ungdomsråd i Stockholm och lyssna på det de säger...

Klimatanpassa Stockholm!

22800-93
Det är bråttom med att klimatanpassa Stockholm. Vi måste minska stadens klimatpåverkan men vi måste också rusta för att klara de klimatförändringar som vi vet kommer. Stockholms dricksvatten måste skyddas och vi måste agera för att minska risken för översvämningar. Idag hade vi ett givande seminarium om klimatfrågorna som avslutades med ett fackeltåg för klimatet. 
Moderaterna har efter mer än ett år vid makten inte påbörjat arbetet med klimatanpassning utan enbart avskaffat stadens klimatanpassningsgrupp. Det är oansvarigt.