How I met Maria Ferm?

Genom ett brinnande engagemang för människors rätt till ett värdigt liv och lika rättigheter blev du Maria inte bara ett av Grön Ungdoms språkrör utan du fann både mitt hjärta och öra.


Maria - du kämpar modigt, ihärdigt och välformulerat för en bättre värld. Om fler skulle följa i dina spår skulle världen se bättre ut. Men jag vet att du kommer att inspirera många andra och göra skillnad.


På vägen - ta hand om dig. Du kämpar bättre om du mår bra. Och lär dig av killarna, du behöver inte alltid och jämt vara bäst.


Och kom ihåg - ha kul på vägen.

Det är vägen som är mödan värd!


Kram/Yvonne


5 förslag för säkra skolvägar!

Ge barn en säker och trygg skolväg i Stockholm!

1. Satsa på bredare trottoarer
2. Fler cykelbanor
3. Sänkt hastighet till 20-30km/h
4. Fler övergångsställen.
5. Dessutom bör kommunen göra aktiva folkbildningsinsatser för att minska skjutsandet i bil och öka cyklandet och gåendet


Äntligen införs rökfri arbetsplats!

Den borgerliga majoriteten har kommit fram till Stockholms stads arbetsplatser ska vara rökfria. Det är verkligen på tiden!


Mina studier!

Jag har denna sommar på min fritid förkovrat mig i arbetsrätt.


Hur mycket läser jag? Heltid, deltid eller en enstaka kurs? Här kommer hela redovisningen: Hösten 2006 läste jag juridisk introduktionskurs 10 poäng, Våren 2007 tog jag 2 poäng i rättsteknik och sommaren 2009 läste jag på inför en arbetsrättstenta, som i sig inte ger några poäng


Det är intressant att jag kan få kritik för att jag förkovrat mig i just arbetsrätt. Ett ämne som jag i min roll bör ha god kännedom kring - både som ledare och politiker.


Jag tror på livslångt lärande och jag tror på människors fria val att välja sin fritid.


Moderaternas skattesänkningsiver blundar för Stockholmarnas behov!

Hur ska moderaterna finansiera Stockholms underskott som kommer att vara 1,8 Miljarder kronor? Den frågan får inget svar i SR igår. Barnomsorgen, skolan, Stockholms miljöarbete, kvaliteten i äldreomsog och inte minst Stockholms arbetsmarknadspolitik i form av Komvux, Svenska För Invandrare samt näringslivsinsatser kommer att lida av moderaternas skattesänkningsiver.


Aftonbladet om mitt misstag!

Idag skriver Aftonbladet om ett misstag jag gjorde förra veckan. Jag har under sommaren förkovrat mig lite inom arbetsrätt. I måndags gjorde jag en tentamen för att pröva mina kunskaper. Med en ny lagbok, fri från otillåtna anteckningar, intog jag tentasalen. Tyvärr hade jag glömt att ta ur en gul post-it-lapp från en sida i lagboken. Som tentavakter ska göra anmälde de den. Prefekten på institutionen tog del av anmälan och kom fram till att det inte var att betrakta som fusk. Skönt tänkte jag, till dess att Aftonbladet ringde. De tycker uppenbarligen att mitt misstag var värt att delge allmänheten. 

Jag är jätteledsen för mitt misstag med post-it-lappen.

 


Varför stoppa energieffektiva metoder?

Borgarna i Stockholm slösar med skattepengar och försenar viktiga energieffektiviseringar genom att stoppa en energieffektiviseringsmetod s.k EPC (Energy Performance Contacting). Kommuner i Sverige, EU och USA har i åratal använt metoden. Men i Stockholm stoppas den av moderater och folkpartister.

Det är dessutom företagsfientligt att lura företag såsom Stockholms borgerliga ledning har gjort genom att avbryta denna upphandling av energieffektivisering av fastigheter i Stockholm.


Det är modernt att satsa på cykel!

Moderaternas Ulla Hamilton gör fel när hon idag försvarar de minskade investeringarna i cykelbanor i Stockholm. Hon hade som nytt trafikborgarråd kunnat säga just något nytt. Men Stockholms moderater verkar ha utvecklat en sorts allergi mot satsningar på cykelbanor. (M) satsar oerhört mycket underhåll av vägar och nya vägar. Trafikkontoret får försöka trolla med de drastiskt bantade investeringarna på Stockholms cykelnät! Från 160 mnkr till 18,5 mnkr per år! Med rätta får hon allianskritik för detta.

Stockholm behöver satsningar på gång- och cykeltrafik. Stockholm behöver satsningar på våra vattenvägar. Och det är i en bra helhetspolitik gång-, cykel-, båt-, bil- och kollektivtrafik som människor kan spara tid och pengar och dessutom på köpet få en bättre hälsa och renare luft!

Alltfler Stockholmare väljer cykeln! Det är modernt! Det är miljövänligt. Det är hälsosamt! Stöd det!!!