VM i fotboll...

börjar snart. Jag önskar att vi kan få ett VM utan rasistiska hatbrott eller prostitution.


Maria följer kongressdebatten från frontplats

Maria följer kongressdebatten från frontplats


Peter på kongressen i Borås

Peter på kongressen


Upp till kamp alla barnfamiljer!

Hoppas ni som inte har småbarn med barnvagn stöder oss.

Inte kunde man tro att det skulle komma en dom som omöjliggör för alla som har barnvagn att bo eller besöka hus som inte har plats för barnvagnar.

Kunde inte domstolen slå fast att alla fastighetsägare måste se till att samtliga hus ska vara tillgängliga för de med barnvagn.

Väntar med spänning på den tillgänglighetsdebatten....


På fredag börjar mp:s kongress!

Men den börjar faktiskt redan imorgon, torsdag.

Och höjdpunkten på kongresserna är inte den stora festen som är på fredag kväll. Höjdpunkten är att träffa en massa kul människor som man inte sett eller pratat med på ett tag. Men man hinner inte prata med alla.


Homosexuella angrips av nazister

...i Kristianstad. Hoppas kommunen tar sitt ansvar och hjälper RFSL:s lokalavdelning efter nazisternas attack. Hoppas kommunen också funderar på hur man minska HAT-brotten i sin kommun.


Den svenska folksjälen...

Har de sista dagarna fått glada tillrop på gatorna. Väldigt osvenskt.

Det är lärarinnan som tar en paus i sommarsolen som ropar: "Dialog är det rätta. Även här på skolan."
Det är killen från Mellanöstern som ropar: "Stå på dig!"
Det är den äldre kvinnan som säger: "Tänk att det ska vara så kontroversiellt med dialog."

Min slutsats av alla de positiva och de negativa reaktionerna jag har fått är att den breda majoriteten av svenskar är för dialog.

Ett stöd för dialog är inte ett stöd för Hamas, utan ett stöd för en metod som människor känner igen från sin vardag som den vettigaste metoden i en konflikt.


Förstånd eller missförstånd

Dagen efter konferensen i Malmö. Mitt starkaste intryck: Vad vet vi om Hamas? Vad vet Hamas om oss?
Nästan ingenting. Västerländska partier och regeringar känner inte Hamas. Och den nyvalda palestinska regeringen känner inte oss. Det är bäddat för missförstånd. Hur motverkar vi missförstånd? Dialog.

P.S. Vill ni mitt tal på konferensen läs
www.mp.se. D.S.


Konferensen som blev något annat....

Idag så hålls en konferens i Malmö för exilpalestinier från  i hela världen. Att den hålls i Sverige är en slump och skulle inte EU och Sverige börjat bojkotta palestinska regeringens företrädare så hade konferensen avlöpit i mediaskugga. Men nu kommer en minister från den nyvalde Hamasregeringen.

Egentligen är det inte konstigt att den palestinske ministern för flyktingfrågor kommer till en konferens som handlar om palestiniernas rätt att återvända. Flyktingfrågan och alla de statslösa palestinierna över hela världen är en nyckelfråga för världens palestinier. Att vara statslös är att vara utan rättigheter och de flesta palestinierna har inget medborgarskap i ett land och alltför många bor fortfarande i flyktingläger.

Situationen i Gaza och på Västbanken är katastrofal, den har aldrig varit värre. För att kunna lösa problemen krävs en dialog, även med representanter för Hamas, inte en kontraproduktiv bojkott. En bojkott drabbar bara den palestinska befolkningen och skapar hat och misstänksamhet.

För mig personligen ska det iallafall bli kul att träffa en massa bekanta och okända palestinier från hela världen!


Att vara eller inte vara...

på bloggen. Jag har inte hunnit med bloggen sedan innan budgetförhandlingarna. Mycket spännande har hänt som jag inte hunnit skriva om eller kommentera.

Idag var jag hela dagen i Stortinget i Oslo och har pratat med norska parlamentariker om grön skatteväxling och andra miljöpolitiska beslut som vi har genomfört i Sverige.

Diskussionen kom även att handla om det antirasistiska arbetet som pågår och inte pågår i Sverige och Norge.

När man väl har slutat blogga ett tag så finns samma tröghet som med träning att starta igen. Iallafall för mig. Jag hoppas att mitt inte varande på bloggen härmed är slut.