Ockupationen dödar

Enligt Unicef dör 2 800 barn varje år i Gaza och Västbanken av sjukdomar som ofta hade kunnat behandlas med rätt sjukvård. Sjukvården stoppas av den israeliska ockupationen och de senaste månaderna även av världens och Sveriges bojkott av palestinierna.

Dessa barn dödas av ockupationen.


DEMONSTRERA MOT ISRAELS KRIG!

På lördag 13.00 på Sergels Torg i Stockholm.


Reagera...

Under juni månad har den israeliska ockupationsmakten dödat 52 palestinier, varav 9 barn och 2 gravida kvinnor. En och en halv miljon palestinier hålls som fångna i Gaza. Separationsmuren byggs ut och ockupationen fortsätter  i strid mot internationell rätt.

En israelisk militär tillfångatogs av palestinska grupperingar. Alla krigsfångar ska behandlas i enligt med Genèvekonventionen, även de tusentals palestinska fångarna.

Hamas och Fatah har nått en överenskommelse om att acceptera principen om en två-statslösning. Dokumentet består av 18 punkter. och förespråkar ett slut på palestinska attacker inne i själva Israel och en palestinsk samlingsregering. Samtliga palestinska fraktioner utom den Islamiska Jihad står bakom uppgörelsen.

I detta skede har Israel gått till storskaligt militärt angrepp på Gaza och även Västbanken. Man har bombat sönder elproduktionen och broar och helt i strid med internationell tillfångatagit över 60 palestinier, varar 8 ministrar och över 20 parlamentariker. Och detta i en situation där palestinierna har levt under bojkott i månader och därmed har haft brist på mat och andra förnödenheter.


Riksdagen är stängd...

men ingen semester för det. Förhandlingar pågår, partistyrelsen har möte, debatter i media, seminarier mm fyller dagarna mer än väl.

Avslutningsstress

Sista veckan i riksdagen innehåller: Sista finansdebatten i kammaren, sista riksdagsgruppmötet, avslutningsmiddag med partiet, avslutningsmiddag med utskottet, möte med Mustafa Barghouti, möte med ungdomsorganisationer för att mobilisera mot rasism, miljöpartiets förhandlingsgrupp om rätt till heltid, partistyrelsemöte och avtackning i riksdagen mm. Min kalender är överfull. Nästan lika intensivt som budgetförhandling. 

Idag hade vi en EN timmes lång votering om tre ärenden. Voteringen skedde med upprop, då vi är förvisade till gamla riksdagskammaren under ombyggnad av plenisalen.

På EU-nämnden inget nytt

...förutom en ny utrikesminister och en ny statssekreterare. Än så länge har de klarat eldprovet galant. Det finns en öppenhet och vilja att svara på frågor som jag hoppas inte bara beror på att de är nya på jobbet. Hörde en UD-kollega väsa till utrikesministern efter mötet att "det var ett rekordlångt EU-nämndsmöte". Mötet var två och en halv timme lång och det var nog rekordlångt. Men demokrati måste få ta sin tid. Det var flera frågor som inte diskuterades trots att mötet tog så lång tid.

Demokrati tar tid och ska få ta tid.

Idag - en helgdag

Är det bara inbillning. Men firas inte Nationaldagen mer nu när den är helgdag. Var det syftet bakom att göra denna dag till helgdag? Och isåfall varför? Ska vi bli mer nationalistiska....

VM igen...

Kan inte alla ni som åker till VM  säga ifrån till er omgivning rörande rasism och prostitution. "Det är inte ok med rasism och HATbrott. Det är inte ok att köpa sex."

Vad du som åker säger till de du träffar påverkar vad andra gör. Så våga säg ifrån...och gör skillnad.