Ologiskt om friår!

TCO säger att friåret bör avskaffas då 30% av arbetsgivarna är negativa till de som har tagit friår. Men de tiger om att deras egen undersökning visar att 30% av arbetgivarna är positiva till de som tagit friår.
Med tanke på att friåret har funnits så kort tid och att långt ifrån alla arbetgivare kommit i kontakt med friåret, genom att ge sina anställda möjligheten till friår mot att de anställer en friårsvikarie, så är siffrorna ett lysande bra betyg till friåret. Jag är övertygad om att de flesta arbetgivare som är negativa till friåret inte har kommit i kontakt med friåret.
Av de arbetgivare som har friårstagare är 98% nöjda. Och det är väl de som har egen erfarenhet av friåret som bäst kan bedöma friåret.
Dessutom borde TCO tänka på att 25% av arbetgivarna är negativa till de som tar föräldrarledigt. Är det ett skäl till att avskaffa möjligheten till föräldrarledighet? Knappast.


Kommentarer
Postat av: William Harford

Se länken/bloggen nedan om mordet på Catrine da Costa.

http://catrinedacosta.blogspot.com

2005-10-09 @ 22:14:28
Postat av: Erik Wagner

Nu tycker jag att det inte händer så mycket här. Är det okej att säga?

Postat av: Robert

Jag saknar fler kloka tankar och tyckanden från riksdagsarbetet. Det vore kul om du fortsatte, det är inte bara budgetförhandlingarna som är spännande.. ;P

2005-10-28 @ 22:33:25
URL: http://damberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback