Emil misstolkade mig....

Det är aldrig bra att någon behöver fly eller att någon dör i extremt väder. Däremot är det bra att media skildrar effekterna av orkanen Rita. Det kan få människor att vakna - och agera - mot växthuseffekten. Om man ser och förstår sambandet mellan väderfenomen och växthuseffekten.

Allt extremt väder beror inte på växthuseffekten. Men vi ser fler och mer extrema väderfenomen på grund av växthuseffekten. En orkans styrka beror på temperaturen i haven. Och haven värms upp av växthuseffekten precis som jordens atmosfär.


Kommentarer
Postat av: Mats

Hej Yvonne (och ett stort tack),

Det är bra att du tar upp problemen kring växthuseffekten då USA står för en sån stor del. 40-50% av deras koldioxidutsläppen kommer från deras bilpark har jag hört.
Jag tycker du själv tar ett stort miljöansvar själv och jag beundrar dig för det när du tar de lediga taxibilarna som ändo står tomma, "public transport" som du en gång beskrev. Kostar väl bara ca för 250 papp per år att åka till riksdagen tur o retur och det drabbar väl ingen fattig.
Bra föredömme för oss som tvekar om vi skall ta Hummern till jobbet eller åka kommunalt.

Yvonne, mamma och 70-talist samt även favoritkund hos Taxi-Stockholm. Vår framtid ligger i dina små gröna händer och det känns helt underbart. "Karl-Oskar jag tyar inte längre"

mvh
Mats

2005-10-04 @ 14:37:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback