Idag öppnar riksdagen

MariaMedia ligger på.

Vänstern säger att de är färdiga och har haft pressträff.

Vi är inte färdiga.


Öppnande

Utsikt från min plats i Riksdagen vid öppnandet.

Kommentarer
Postat av: Emil

Snälla!ger inte upp för oss gömda flyktingbarn !Varför S vill inte amnestera oss?Vad har vi gord?
Jag klarar inte mer att leva så här...

2005-09-13 @ 14:48:41
Postat av: Kalle

Till Emil.
Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket brukar det heta och det är MP påväg att göra. Regeringen har gått med att gömda barnfamiljer får sin sak prövad igen (kanske du?), att apatiska barn för stanna coh att de som inte kan åka tillbaka till hemlandet ska få jobba. Räcker inte det? Jag tycker att det är en stor framgång men jag kanske är naiv....I en förhandling måste man kompromissa, det handlar om att ge och ta, precis som i det dagliga livet.

2005-09-13 @ 21:40:52
Postat av: Emil

Till Kalle
Ja men när då?När kan kan vi skriva en ny ansökning?Om det blir 31 mars då är jag ingen barn länge-18 år.Jag tror kanske ändå att vi gömda barn (!)ska få stanna..Hur tänker du ?Även om 8 juli har regeringen bestämt sig att apatiska barn får stanna,avvisar de ändå!Och även om man ska skriva en ny ansökning ,att det garanterat att de ska behandla positivt?

2005-09-13 @ 23:06:55
Postat av: Kalle

Jag har inte svar på den frågan du ställer. Det är oerhört svårt att sätta sig in i hur det är att leva gömt men det måste vara oerhört jobbigt. Jag har absolut ingen aning om din historia så jag kan inte uttala mig generellt. Det är ett av skälen till att det är viktigt att varje ärende bedöms individuellt. Om man har skäl till att få uppehållstillstånd så får man stanna annars får man inte stanna. Det är en mänsklig rättighet att söka asyl i ett annat land och i den ingår också rätten till en individuell aylprövning. Om du har skäl till att stanna så får du stanna. Sen är jag medveten om att en del myndigheter tolkar FNs flyktingkommission på ett extremt sätt och det får man arbeta på att förändra, lägga krutet där. Regeringen har inte ännu bestämt att apatiska barn ska få stanna, det de bestämde var att skyddsbehovet skulle utökas. Även om man säger att en ansökan ska behandlas positivt så innebär det inte att man har skäl till att stanna. Hoppas att du har skäl till att stanna i detta mycket bra landet vilket Sverige är om man jämför med många andra länder.

2005-09-13 @ 23:30:03
Postat av: Emil

Tack för din önskan!jag hoppas att jag ska få stanna men det är mycket svårt.Som man ser nu 95% av alla asylsökande avvisas ..Hur tänker Migrationsverket på det?Att bara 5%av alla har skäl?!Men det är skitsnack.De vill avvisa folk även om det kostar mera än man får stanna.Förra gången så avvisades en man till Afganistan och de har betald för det 250000 kr.Är det inte bättre än låta stanna?
Vi behöver ingen pengar från Sverige.Vi ska klara själv ..och betala skatt osv.Låt oss bara stanna!
Regeringen har räknat 8 mlr. kronor för allting.Det är naturligtvis mycket pengar men vi behöver inte de.
Vi vill inte bara avvisade till vårt land och vi vill bara få 4 sista siffror för att vara människa i Sverige.
Sverige är fantastisk land och ni människor är också fantastiska.Jag önskar att min dröm ska vara verklighet att stanna på den vackraste landet jag har sett i hela mitt liv!
P.S förlåt för min svenska ,jag lever bara 1,5 år

2005-09-14 @ 01:30:27
Postat av: Thomas

Det var länge sedan ett svenskt politiskt parti stod upp så fast och rakryggat i en viktig principfråga. Mp är värt enormt mycket respekt! Mp har inget att förlora på att låta förhandlingarna ta tid tills de förhoppningsvis uppnår resultat i asylfrågan och andra viktiga frågor. Regeringens syn på mp tycks vara att de är till för att garantera dess majoritet i alla lägen och regeringen agerar därför ganska arrogant. Det finns ingen anledning för mp att ta på sig den rollen.

2005-09-14 @ 11:04:24
Postat av: Johan

Jag tycker att miljöpartiet gör helt rätt i att inte köpa lösningen med individuell prövning. De vill väl inte stå där när det visar sig att regeringen avvisar en massa barnfamiljen därför att de tycker att det är en försvårande omständighet att de hållit sig gömda. De har ju hållit sig gömda för att de inte haft något annat val.

2005-09-14 @ 13:12:58
Postat av: Anna

Fegt av mp att ljuga och kasta skit på andra inom rörelsen för flyktingamnesti och solidarisk asylpolitik bara för att de själva misslyckats med sina förhandlingar. S kommer inte att ge sig, och det vet mp också. Häv ur er skiten på dem istället!

S har en pakt med M och de vet att det håller. Därför förhandlar de inte om amnseti, de cyniska jävlarna. Bättre då att som V göra det bästa av situationen och tvinga till sig förbättringar som S kan köpa, än att ställa sig vid sidan av och försöka skylla allt på alla andra. Det blir inte mer flyktingamnesti för det.

Nu har dessutom riksdagen fattat beslut, och det visade sig att S+M fortfarande håller ihop.

2005-09-14 @ 15:57:09
Postat av: Nick

Till Anna
Jag vet om riksdagen fattar beslut att saja NEJ till 5 partierna motionen, men man muste inte glomma satt det finns so manga maniskor och organizationen och even 5 partierna som ska furtsatta att kampa for amnesti, hoppas jag. Jag ocksa hoppas att det bli rattvisa, humanitet i en slutning (fore 31 mars) och det ska blir Amnesti.
Stor tack till all 5 partiena, espiciall till MP

2005-09-14 @ 16:08:13
Postat av: Thomas

Till Anna
V har inte gjort något annat än lagt sig platt för regeringen, något vi andra börjar bli ganska vana vid. Det är V som ska stå där med skammen, inte MP som faktiskt står upp för sina ideal. För V är det uppenbarligen viktigare att släppa igenom en svindyr valfläsk-budget för att säkra platsen vid de politiska köttgrytorna.

2005-09-14 @ 16:55:35
Postat av: Kalle

Till Emil!
Hej Emil.
Först får jag be dig om ursäkt över att Miljöpartiet gav dig FALSKA förhoppningar om en allmän amnesti. Miljöpartiet visste hela tiden att en allmän amnesti inte skulle få majoritet i riksdagen. Jag hoppas att du har skäl till att stanna och därigenom får fortsätta att bo och växa upp här. Med största sannolikhet så kommer du att få en ny prövning genom den överenskommelse som S och V har kommit fram till och innan en sådan prövning genomförs så kommer du att slippa gömma dig. Du skriver mycket bra svenska för att bara ha varit här i 1½ år. Lycka till.

2005-09-15 @ 14:07:23
Postat av: Emil

Hej Kalle!
Du får inte be om ursäkt,det är inte ditt fel.
Tyvärr så kan jag inte göra så att min ärende ska prövas på nytt.Den 31 mars blir jag 18 år gammal.Då är jag ingen barn längre.
Jag bara är ledsen ...Kunde socialdemokraterna tillåta sina barn att bo så här?
Och tack för dig Kalle och alla andra svenskar som förstår att svenskflyktingpolitik fungerar inte.
Lycka TILL!

2005-09-15 @ 15:39:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback