Kommentarer på bloggen från idag:

Bra, bra, bra! Skönt att ni står på er i amnestifrågan och spritskattefrågan. Gröna framgångar!
Hej!Jag hoppas ni kan pressa regeringen så att de ska ge upp!Ett stort tack för att ni finns och gör allting för oss.
Jag hoppas att vi ,barn ska få ättighet.Tack för Miljöpartierna!Kommentarer
Postat av: abbe

Hej!
Helt underbart att vi har fått igenom den gröna skatteväxlingen och att spritskatten inte kommer att sänkas men rasera inte de framgångarna genom att kräva att en allmän amnesti i förhandlingarna. Det är inte en fråga för en budget så låt riksdagen avgöra den på onsdag.
För mig känns det viktigast att det är de människor med störst behov som får asyl, inte de som är bäst på att gömma sig. En allmän amnesti tar inga sådana hänsyn....

2005-09-12 @ 09:34:16
Postat av: emanuel

Stå på er i flyktingamnestifrågan! Jättebra att någon vågar stå upp! Många människor som far illa i dagens Sverige. Vi är hjärtlöst land, det finns sorg i mitt hjärta ibland. Jag pratar nu inte om ett enskilt fall utan om fall i plural.
Stå på er, lär sossarna (där jag inkluderat mig själv) bli mer solidariska igen.

Mvh
En sosse, iaf tidigare sosse :(

(lite synd att ni gröna är en så negativ kraft mot EU just i Sverige, annars skulle ni få en röst i valet) (gör något bra utav det istället för att klaga, det är vad vi gör det till!) =)

2005-09-13 @ 10:56:39
Postat av: Karl

Tycker ni miljöpartiet är oseriösa, ni kohandlar om människors ekonomi och riskerar att förstöra många människors vardag och ekonomi för er enda hjärtefråga som det verkar, amnestin. Ni tar inget som helst samhällsansvar, att det inte finns några jobb eller möjligheter att assimilera alla människor ni vill ha hit det struntar ni i. Total ansvarslöshet och oseriöst värre. Antagligen också politiskt röstfiske hos dessa grupper.

Tycker ni och vänsterpartiet alltid visat 0 samhällsansvar utom i en fråga,EU,och nu visar ni det bara ännu mer eftertryckligt.

Ni är inget annat än oansvariga drömmare, den enda gången ni visar "solidaritet" är mot flyktingar och invandrare. Alla andra skiter ni fullkomligt i, vem som ska försörja alla människor i amnesti förslaget struntar ni också i. Tror ni det är gratis? Det finns inga industrijobb längre, finns ingen offentlig sektor som sväljer arbetskraft längre, kom in i verkligheten och 2000talet.

Ska bli intressant att se hur ni ska finansiera den här amnestin och den i princip fria invandring ni förespråkar. Vad ska ni utarma än mer, var ska ni dra era miljoner, miljarder i från? Skolan, åldervården? Jobbsatsningarna för arbetslösa? Skriv och berätta var ni tänker ta pengarna i från. Dom växer nämligen inte på träd, vilket om ni varit utbildade ekonomer eller åtminstone akademiker kanske förstått.

2005-09-13 @ 11:35:00
Postat av: emanuel

Måste bara få kommentera Karls underliga inlägg, trots att jag inte är miljöpartist i dagsläget.

För det första handlar amnestin inte om att släppa invandringen fri, utan om att de som redan bor och gömmer sig i Sverige ska få stanna då det är systembyte på gång i hanteringen av Asylärenden. Asylärenden som tidigare skötts mycket mycket dåligt. Prata med svenskar som bor och lever i samma samhällen som de asylsökande. Klimatet på sådana ställen är mycket kritiska till Sveriges flyktingpolitik. Av förklarliga orsaker. Själv känner jag många asylsökande som trots uppenbara bevis inte får uppehållstillstånd. Ett exempel är en kvinna som trots att hon har domstolspapper från sitt hemland som innebär att hennes man har rätt att döda henne, och trots att myndigheterna kollat upp att dessa papper stämmer (de har kontrollerat med domstolsväsendet i hennes hemland), så får hon inte uppehållstillstånd. De tror inte på hennes historia.

Sedan så tycker jag att det är underligt att det just i Sverige finns en sådan liten maxgräns för hur många människor som kan försörja sig på en sådan landareal som Sveriges, då det jämförelsevis med andra i-länder (Storbrittanien exempelvis) går att bo många många mååånga flera på en mindre yta än Sveriges. Hmm. Ju fler människor desto fler jobb behövs det ju också för att tillgodose den ökade befolkningens behov.

Nåja.

Underligt att alla partier (utom sossarna och moderaterna) då skulle vara så korkade att de önskar så mycket ont för Sverige. Det är ju bara de två partierna som ställer sig nekande till flyktingamnestin i detta läge. Dessutom gör ingen av de två partierna detta pga av att kostnaden skulle bli för stor, av vad jag förstått. Om det handlar om människor, människoliv och att kunna rädda människor från att bli slagna, fängslade, torterade, våldtagna tycker i varje fall inte jag att detta är en kostnad man ska behöva fundera så mycket över.

Återigen, mycket underlig människosyn, ingen humanistisk ådra hos Dig Karl förstår jag.

Önskar dig i alla fall allt gott i framtiden och hoppas att du får mycken kärlek i ditt liv.

Mvh
Emanuel

2005-09-13 @ 14:03:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback