Var förbi

på en av alla demonstrationerna för amnesti idag. Blir glad av alla i demonstrationståget. Många är unga. Många är själva flyktingar. Här finns engagemang, sorg och kamp. Det är dessa människor som skulle återfå tron på politik om amnesti blir verklighet.

Var tvungen att lämna demonstrationen för att gå till ett av många interna möten idag. 


Kommentarer
Postat av: Elias Rosell

Vad förståt verkar det på många sätt gå mot en jättebra budget med bibehållen alkoholskatt och satsniing på småföretag. Trots det så tycker jag precis som Peter Erikson att vi ska överväga sätta att sätta stopp samarbetet med S om inte de inte går med på åtminstone amnesti för barnfamiljer. Det vore en oerhörd seger för humanismen och MP. Stå på er.

2005-09-11 @ 01:08:04
Postat av: Per Lidström

Hej, hoppas att det bland småföretagsfrågorna också finns en lösning på förmånsrättslagen. Vi måste få nyttja de tillgångar vi fått ihop att skaffa kapital till verksamheterna. Allt 100% och inte bara 55%. Nu vill staten ta kontroll över småföretagen, läs Östros utspel i går om ALMI.

STå på er om en återgång! NU!

Per

2005-09-11 @ 08:46:51
Postat av: Gunnar

Skall krininella - nyligen råandes en butik av två som ej fått asyl i Karlstad - och krigsförbrytare från Jugoslavien - enligt SÄPO uppskattnignsvis 1500 st - oockså ges amnesti?

2005-09-11 @ 10:53:11
Postat av: Emil

Hej till miljöpartiet!jag kollar på nyheterna varje minut och förstår att ni är bästa !Miljöpartiet måste vara i stället socialdemokraterna!Ni är snälla människor ,ni förstår att det är nästan omöjligt att leva gömd...Tack en gång till!

2005-09-11 @ 14:56:32
Postat av: Henrik Strohmayer

Till Gunnar: Om du läser motionen miljöpartiet lagt fram ser du att krigsförbrytare, liksom brottslingar, undantas från amnestin.

Till miljöpartiet: Det känns alltmer sällsynt idag att folk är beredda att stå fast vid sina principer även om det blir väldigt besvärligt för dem. Miljöpartiets hållning i amnestifrågan är beundransvärd. Fäller ni budgeten för att sossarna vägrar gå med på en amnesti kommer ni att vinna mångas respekt. Det är ju vad man gör som räknas.

2005-09-11 @ 19:21:35
Postat av: Bengt

Om ni lyckas att få igenom kravet om amnesti för barnfamiljer så kommer ni att få en enorm respekt från många potentiella väljare, inkusive mej själv. Dock, om ni skulle vika er eller kompromissa ytterligare i frågan riskerar ni att hamna i en jobbig svekdebatt. Stå på er och löp linan ut, frågan är viktigare än att låta regeringen få igenom sin budget! Tack!

2005-09-11 @ 22:16:37
Postat av: Emil

Ni är enda som håller fast vid beslut om amnesti för gömda flyktingbarn(oss).Vänsterpartiet har tjafsat på alla tidningar och hemsidor på nätet att de ska inte ger upp i budgetförhandlingarna.Som man ser nu att de är stora förlolare..Men ni som sagt är bästa!Jag håller med Bengt att jag ska rösta på er om ni ska göra vad ni säger!Ett stort tack!

2005-09-11 @ 22:54:30
Postat av: Nick

Hej!
Jag kollar på nyhettena varje timmar. Och nu har läste att MP vill prioritera bara de flyktingar som är gömda och som med barnfamiljena. Men va sager du om de vem väntar på deras beslut för 3-4 års, med är inte gömda? MP must INTE glömma om de som vet inte varför deras ansökningar är inte svarad på!

2005-09-12 @ 11:06:15
Postat av: Gunnar

Fick ovan reda på att kriminella inte skule omfattas av amnestin. Då blir det ju nödvändigt med en indiviiduell prövning och inte någon allmän amnesti.
Kriminella som vill gömma i Sverige sig undan rättvisan hänger ju inte ut en skylt på sig med skylten "Jag är kriminell". Hur fixar man dett annars?

2005-09-12 @ 15:03:30
Postat av: Göran

Hej!
Snälla, stå på er i förhandlingarna!!!!
Det måste finnas utrymme för humanism även i ett genomrasistiskt samhälle som sverige!
Om ni skulle ge upp nu skulle många tappa tron på er totalt.
Låt sossarna och sverigedemokraterna stå där hand i hand och låt dom visa sina rätta trynen!

2005-09-12 @ 22:49:26
Postat av: Karl

Var annars än bland era väljare tillsammans med vänsterns kan kloka åsikter och protester mot en illa underbyggd,ogenomtänkt och icke finansierad allmän amnesti ses som "rasism". Miljöpartiet visar en stor brist på samhällsansvar, ni är ett i princip enfrågeparti och att riskera att sabotera miljoner svenskars ekonomi pga en amnesti är så lågt det kan bli.

Vem ska sen finansiera era osannolika och orealistiska drömmar? Dom arbetslösa? Vilka industrier och företag som bara finns i eran drömvärld ska svälja alla dessa nya arbetsökare? Var ska ni ta alla miljarder som en allmän amnesti och i slutändan fri invandring kommer kosta.? Skolan? Vården, en redan hårdbantad ålderdomsvård? Sämre skolmat? Färre poliser?

Det är både oseriöst,osmakligt och ohederligt o att inte komma fram med finansiering i en sån här kostnadskrävande,smått revolutionerade krav som ni och vänsterpartiet har och ännu värre är det att bedriva utpressning med en så viktig fråga som budgetfrågan.

2005-09-13 @ 12:33:47
Postat av: Anonym

Min systerdotter blev utsatt för en gruppvåldtäckt av fyra "flyktingar" som kom hit mellan 1993-1999.
Min brorson blev rånad på sin mobiltelefon och misshandlad av ett invandrargäng där ter av dem kommit hit som "flyktingar".Två av mina barns klasskamrater har blivit rånade och misshandlade av
flyktingbarn. Snart flykting från i mitt eget land

2005-09-14 @ 13:58:21
Postat av: Karl

Ja miljöpartiet "stod verkligen på sig" när man nu till slut förstod att man inte kunde hålla fast vid ett så vanvettigt förslag som total flyktingamnesti. Att ingen med miljöpartisympatier kommenterar eller berättar varifrån alla pengar ska komma ifrån som ska finansiera det här tramsförslaget som dom sen fick ta tillbaka är inte så konstigt. Finns inget att säga,man har tigit från första början med detta och man har inte svar att ge.

En sak vore underbar,det vore om man kunde tvinga alla dessa ideella "flyktingkramare" att själva stå för notan till alla för Sverige mycket kostsamma "reformer" man tvingat på ett ovilligt svenskt folk som visst vill hjälpa människor i nöd, men på sin plats och i sina hemländer. Om man kunde tvinga alla dessa vänsterväljare och miljöpartister att själva stå för notan till det dom vill pracka på alla andra, undra hur många som skulle backa då? Hur många skulle "solidariska" stå för bördan. Mycket få gissar jag.

2005-09-17 @ 22:31:23
Postat av: Varför svarar ingen Karl?

Jag ser att ingen har svarat på Karls frågor från den 13 och den 17 september. Kan någon ansvarig göra det? Eller finns det inga svar?

2005-09-19 @ 23:59:08
Postat av: Inte svar

Postat av: har inte fått svar på sin fråga.

Måste bemötas annars kan man tro alla är så när det inte stämmer.

2005-09-20 @ 00:04:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback