Mer om barn!

Nu kommer barnläkare med nya råd: för att förhindra spädbarnsdöd så ska man inte sova med barnen efter en månads ålder, napp är också bra för barnen. Anledningen till att man inte ska sova med barnen är att det blir för varmt.

Varför ger man då inte rådet att sänka inomhustemperaturen och att inte för varma filtar? Jag tror att barnen mår bäst av att sova med föräldrarna. Naturligtvis så måste föräldrar ta ansvar och inte röka eller dricka.

Kommentarer
Postat av: Farsan Baloo

Jag tror inte att det finns några generella lösningar på sovproblemet. En del måste bara ha mamma och pappa nära, andra sover bäst ifred.

Postat av: ZJ

Sänka inomhustemperaturen? Hmmm... Allt är relativt... Förlänger man resonemanget så borde det vara flera spädbarn som dör på somrarna än på vintrarna... och det har man inte konstaterat hittills.

Däremot kan man ju tänka sig att barnen inte har samma rörelsefrihet när de måste dela säng med vuxna - och DET kan ju vara en eventuell orsak till andningsstopp.

2006-02-15 @ 14:19:34
Postat av: Petrus

jag tror att det där kanske är en alltför ensidig analys av problemet, om de inte får närheten till föräldrarna blir de väl autistiska istället, eller nåt åt det hållet.

2006-02-16 @ 18:12:25
URL: http://sapristi.bloghi.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback