Reaktionerna i den muslimska världen

bara fortsätter. Jag har dessa dagar funderat mycket över orsakerna och de är många.

Bilden vi får via media är ingen rättvis bild över reaktionerna hos människor, utan befäster bara en stereotyp bild av muslimen. Skulle de som använde våld vid "Göteborgskravallerna" vara en bild av svensken? Knappast!

Vilka är det som demonstrerar? Inte alla. Många är troende muslimer, men även andra reagerar. Vissa är lika mycket huliganer som bara reagerar, andra reagerar över förtrycket som man upplever båda av de egna regimerna, men också av västvärlden i synnerhet genom kriget mot terrorism. Jag tror att andra vill delta i manifestationerna då de vill vara delaktiga i en protest som är "lyckad" (bojkotten) och medial. Hur ofta kan man i den muslimska världen känna att man har makt?

Och varför ställer så få sig frågan varför muslimer i Danmark vände sig till den muslimska världen om hjälp.

Kommentarer
Postat av: ZJ

Hmmmm... Skulle muslimerna i Danmark vända sig till Konstantinopels patriark om hjälp? Självklart vänder man sig till sina trosfränder - annat vore konstigt. Tror inte frågan är ens befogad och värd det papper som den skrivs på. Formuleringen av frågan antyder dock tanken att vi ska tro att muslimerna känner sig oerhört förtryckta där. Danmark är av hävd och tradition inget muslimskt land och det borde även en blind inse. Känner man att man inte vill leva sida vid sida med folk som inte talas ens språk, inte delar ens tro - ja, då är det ju ett enkelt val.

Intressant resonemang förresten, det här med att "känna att man har makt". Så vi ska alltså acceptera och kanske applådera att svenska beskickningar, hjälparbetare etc utsätts för både dittan och dattan för att några i den "muslimska världen" känner att de inte har något att säga till om sakernas tillstånd? Nåväl, bäva månde japanska diplomater nästa gång som svensken vill visa missnöje med svenska regeringen. (OBS! Ironi!)

Och när det gäller Göteborgskravallerna... det ÄR typbilden av den svenska pöbeln när den blir som mest okontollerad. Vad jag vet så var det INTE muslimer som förstörde staden... :-) Men jag ser inte någon anledning att blanda äpplen och päron. Bara för att svenska ungar inte kan bete sig som folk så betyder det inte att folk i andra länder ska bete sig likadant.

2006-02-08 @ 22:24:16
Postat av: Andreas WAllentin

Jag har alltid stöttat muslimernas kamp mot sionistiskt förtryck och deras rätt till sina egna hemländer och jag kan förstå att man känner sig kränkt av de bilder som publicerats, men där slutar min förståelse för de muslimska huliganerna. Dessa människor borde förstå bättre än att se detta som ett angrepp från de västerländska folken. De borde veta att sionistiska Jyllandsposten inte är ett språkrör för den danska nationen och de borde förstå bättre än att göra detta till ett etniskt krig där de europeiska folken är fienden. Muslimerna har fått upprättelse 1000 gånger om för den kränkning som deras Profet utsattes för, nu är det dags att de ber om förlåtelse för att ha skändat den danska fanan med det kristna korset på och för att ha tagit ut sitt besinningslösa hat på helt oskyldiga nordbor, som inte haft något med publiceringen att göra. Det är verkligen inte konstigt att bondrasister som Pia Kjersgaard röner framgångar i Danmark, hon har precis fått alla sina fördomar bekräftade.

2006-02-09 @ 19:33:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback