SD-sajten stoppas!

Internethotellet tar bort SD:s sajt med Muhammedbilderna efter kontakt med Säpo. Lysande agerat av Säpo, UD och Internethotellet.

Sverige kan därmed bli en motbild mot det danska exemplet.

Tycker att vår utrikesminister i denna fråga har vuxit och visat handlingskraft.

Kommentarer
Postat av: Andreas Wallentin

Säga vad man vill om SD, men att vi låter muslimska extremister diktera villkoren för den svenska yttrandefriheten kan väl aldrig vara demokratiskt?

2006-02-10 @ 23:58:30
Postat av: ZJ

De är väl de demokratiska krafterna som bestämmer vad som är demokratiskt... eller? ;-)

2006-02-12 @ 21:44:44
Postat av: ZJ

Sådärja... En dansk tidning har publicerat några bilder på Proroken, varpå några nordbor fick på moppo lite varstans i världen - och nu retalierar den muslimska världen med att trycka antijudiska nidbilder.

Hmmmm... Hur har judarna hamnat i det hela egentligen? Antar man i Teheran att alla tidningsredaktörer i Europa är av judisk börd? Ska nu judarna ge igen genom att leta fram nidbilder på Buddha? :-)

Om 100 år kommer våra barnbarnsbarn att skratta åt det här och kalla det för det "stora nidbildskriget".

2006-02-14 @ 00:59:10
Postat av: Anonym

Jyllands Posten (det ska vara särskrivet) publicerade bilderna på Muhammed med hänvisning till yttrandefriheten inte fr att man hatar muslimer. Så om de verkligen menar vad de säger så varför inte publicera judekarikatyrerna också? Dessutom är de flesta tidngsredaktörer i Europa av judisk börd.

2006-02-14 @ 17:59:26
Postat av: ZJ

Hmmmmm... Att de flesta tidningsredaktörer i Europa är av judisk börd - det vet vi. MEN... är det JP som man protesterar mot, Danmark eller en tidningsredaktör vars börd/nationalitet/tro återstår att bevisa?

Och jag vidhåller att judarna bör häckla buddhister, som i sin tur kan återgälda genom nidbilder på inuiter, som i sin tur... skulle kunna vitsa kring temat... låt oss tänka... Jesus... varpå kristna kan ge sig på shintoister. Variationsmöjligheterna är ju oändliga.

Förresten, någon som sett "Life of Brian"? Och där är det kristna som driver med sin egen religion.

2006-02-15 @ 14:31:21
Postat av: JAN ÅBERG

"Internethotellet tar bort SD:s sajt med Muhammedbilderna efter kontakt med Säpo. Lysande agerat av Säpo, UD och Internethotellet", hette det. Laila Freivalds prisas för dådkraft, Sverige är en god motkraft mot "det danska exemplet" etc.

Jag tycker att den här satiren över den svenska statsapparaten är kul, men den är lite uddlös. För egen del vill jag därför göra ett par tillägg. Säpo:s insatser för att stoppa SD-siten har i och för sig inget med politik att göra, sådant sköter ju UD. Däremot har Säpos insats mot de taffligt tecknade bilderna av Hr profeten Mumahammed en tydligt estetiskt förhöjande kvalitetskaraktär. I fortsättningen måste nu alla usla tecknare (författare, målare etc) noga tänka sig för innan de publicerar sina estetiska lågvattenmärken - vi har haft "vår" Strindberg, "vår Moberg" och har - tyvärr - vår Guillou, den notoriske Hillersborg gick nyligen bort (Gud ske pris!) så den här samlade dyghögen dessa producerade (och som de åtalades för, ren skit alltså) den dåliga smaken kan alltså Säpo nu effektivt sanera. Med Hr Justitieminister Bodströms benägna lagstiftningsarbete kommer också Säpo att få PREVENTIVA maktmedel för att redan på idéstadiet, genom spaning, slå ned på den dåliga smaken. Vi skulle därmed minska brottstatistiken och få ett estetiskt renare samhälle.

Laila Freivalds och hennes sakkunnige har verkligen lärt någon av passiviteten under Tsunamin, och sätter Sveriges säkerhet som nation främst, och ännu främre då den svenska exportindustrin. "Det starka samhället", en paroll som lanserades redan på Palmes tid, använder därmed sina muskler, som fullt ut nu spännes genom att rensa bort vissa subversiva hemsidor. "Det starka samhället" ska inte tåla hemsidor som riskerar vår export, fram för allt till muslimska länder, till skillnad från de dumskallarna till Danskar som vägrar att rakt ut censurera Jyllandsposten. UD:s nya aktivism mot hemsidor kan med fördel utsträckas till alla andra tidningar och tidskrifter, ja hela media, för att förhindra uppkomsten av hädiska artiklar, eller vilka artiklar som helst som kan misshaga fundamentalistiska rörelser ute i världen (fr.a. de kristna korstågskrigarna i Vita huset, världens mäktigaste, kristna, fundamentalister).

Vi bör alltså lära av den svenska samlingsregeringen under 2:a världskriget. Torgny Segerstedts, Vilhelm Moberg och Herbert Tingstens attacker mot vad de kallade "undfallenhet" och "anpasslighet" bör UD nu gå vidare med genom att konfiskera från biblioteken, och förpassa ett exemplar av de här skrifterna till ett "giftskåp" dit endast forskare, demokratiskt legitimerade, har tillgång. Alla de andra exemplaren inbringas och mals ner i dokumentförstörare. Regeringen har redan en RÄTTÄNKANDE i sina led, Masoud Kamali. UD kan knyta sig till honom i det här förestående arbetet som ÅSIKTSKOMMISARIE.

Sverige kan sedan se fram mot ett RENT och KLART och ESTETISKT okontroversiellt samhälle. Därför röstar vi på Yvonne i höstens val, så att hon möjligen kan komma ifråga som utrikesminister i en kommande S+Mp regering!

2006-02-18 @ 19:26:52
Postat av: ZJ

Vad ska vi i detta läge göra med sådana subversiva länder som t.ex. Iran, där Proroken har avbildats sedan århundraden? Känns att det borde vara påkallat med en liten termonukleär insats som Sverige ber USA om - då slipper vi utsättas för nesan att bära hundhuvudet för de bilderna också... :-)

Fast nu är nog termonukleära manicker inte klassade som miljövänliga bildborttagningsmedel. Det återstår att se hur MP löser denna ekvation.

2006-02-20 @ 09:15:06
Postat av: a/

Du tycker att vår utrikesminister vuxit och att åtgärden är lysande. Jag tycker det är märkligt det Du säger. Dels att utrikesministern vuxit för det vet Du ju själv att hon inte förmår/förmått oavsett hennes tillfälliga uppryckning. Så varför kalla henne vid "fel namn"? Du är ganska partisk och helt säkert rejält vänsterorienterad. I detta maktfält talar du VPK:s språk oavsett om det har någon relevans eller inte. Och det är synd!

2006-04-02 @ 18:40:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback