Bojkotten framgångsrik!

20:59 meddelar TT att bojkotten mot danska företag gett resultat. Jyllands-Posten ber om ursäkt. Det var en snabb och effektiv bojkott. Men som sagt var - pengar talar. Utebliven export till Mellanöstern gör att danska jobb försvinner. Och det vinner ingen regering något val på.

Tänk om de som talar om våldsanvändning (som jag alltid är emot) skulle kunna inse att det mest effektiva vapnet i dagens värld är vår egen plånbok. Företagen och ekonomin är beroende i dagens globaliserade värld av konsumenterna över hela jordklotet. Kan man bara mobilisera människor för en sak, så kan man påverka.

Kommentarer
Postat av: Andreas Wallentin

Visst kan den danska bondrasismen te sig aningen patetisk, men lite muslimsk självdistans kanske vore på sin plats här. En bojkott av Israeliska varor vore väl mer lämpligt, för Israel utgör till skllnad från Danmark ett reellt hot emot den muslimska världen (och den övriga världen också för den delen)

2006-01-31 @ 00:04:29
Postat av: Farsan Baloo

Jo, men det här med bojkott är ingen enkel sak. Jag älskar exempelvis Sharonfruk. Det är så fantastiskt gott, men hur ofta hittar man Sharon som inte är från Israel? Således inmundigades den sista frukten för ett tiotal år sedan.

För någon månad sedan fick jag via ryktesvägen reda på att en affär i min närhet tagit hem Sharon från Spanien. Glädjen blev dock kortvarig då den naturligtvis fanns hos Liedl.

Ridå.....

Postat av: ZJ

Aha... Kan det vara så att MP är fientligt inställda mot alla oljemuslimer - eftersom de så ivrigt försöker få oss till att sluta bruka olja? ;-)

F.ö. har jag svårt att förstå kopplingen mellan en tidnings publicering av några nidbilder och bojkott av danska bönders produkter... Det är ungefär som om vi i Sverige bojkottade kebab-ställen bara för att protestera mot att några idioter av mellanöstern-ursprung våldtog en svensk tjej i Rissne för några år sedan. Sanslöst!

Och en sak till... Vad gillar vi bränningen av norska flaggor som straff för att en dansk tidning publicerat de omtalade bilderna?

2006-01-31 @ 15:43:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback