Konferensen som blev något annat....

Idag så hålls en konferens i Malmö för exilpalestinier från  i hela världen. Att den hålls i Sverige är en slump och skulle inte EU och Sverige börjat bojkotta palestinska regeringens företrädare så hade konferensen avlöpit i mediaskugga. Men nu kommer en minister från den nyvalde Hamasregeringen.

Egentligen är det inte konstigt att den palestinske ministern för flyktingfrågor kommer till en konferens som handlar om palestiniernas rätt att återvända. Flyktingfrågan och alla de statslösa palestinierna över hela världen är en nyckelfråga för världens palestinier. Att vara statslös är att vara utan rättigheter och de flesta palestinierna har inget medborgarskap i ett land och alltför många bor fortfarande i flyktingläger.

Situationen i Gaza och på Västbanken är katastrofal, den har aldrig varit värre. För att kunna lösa problemen krävs en dialog, även med representanter för Hamas, inte en kontraproduktiv bojkott. En bojkott drabbar bara den palestinska befolkningen och skapar hat och misstänksamhet.

För mig personligen ska det iallafall bli kul att träffa en massa bekanta och okända palestinier från hela världen!


Kommentarer
Postat av: Torbjörn Egléus

Hej Yvonne! Kommer nyss från Folkets Park i Malmö och blev överväldigad hur mycket folk där är. Mycket bra tal du höll! Fortsätt så! Bra att det finns riksdagsledamöter som vågar gå mot strömmen. /Torbjörn Egléus, Malmö

2006-05-06 @ 14:59:45
Postat av: Anonym

Åkte du taxi dit?

2006-05-17 @ 00:02:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback