Hur kan borgarnas "miljöborgarråd" Ulla Hamilton i City idag ta åt sig äran åt miljöbilar och biogas...

22800-57
hon bantar enbart miljöbudgeten och miljöbilarna har det stöd som vi arbetade fram. Biogasbåtarna har borgarna dessutom slopat och pengarna går till vägar. På bilden bakom datorn miljöpartisterna Åsa Romson (vice ordförande för Miljö- och hälsoskyddsnämnden) samt Anna Fredrikson (ledamot utbildningsnämnden).

Kommentarer
Postat av: Bo Lagerqvist

Under mp:s tid i stadshuset tillkom ca 200 dieselbussar i trafik i innerstaden, X-linjerna.
SL:s innerstadsbussar har dömts ut av miljöförvaltningen p g a bullret. Inte ett enda el-drivet kollektivtrafikfordon har tillkommit på gatorna i Stockholms innerstad under mp,s,v-styret. Däremot får stora energislukande bilar pakera gratis bara för att man häller etanol i tanken. Den senaste "miljöbilen" är en Koenigsegg på 1048 hkr. Jo, det är en miljöbil - den går på etanol. Och de bullrande energislukande förbränningsmotordrivna bussarna är kungar på gatorna. I 350 andra städer rullar tysta, energieffektiva, avgasfria, snabba, långlivade och omtyckta el-bussar och spårvagnar på gatorna i innerstäderna. Stockholm ligger långt efter internationellt. Mp var med och röstade ner en kd-motion om spårvägsdrift på linje 4.

Såvitt jag vet röstade mp även för försök med Volvos "spårvagnsdödare" (den kallas så internt på Volvo) d v s en tvåledad 24 m lång förbränningsmotorbuss som skall gå i innerstaden.

Är det f.ö. sant att Yvonne R. åker så mycket taxi ?

2007-04-02 @ 11:24:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback