Mitt vårtecken!

22800-64

Från Stockholm dags datum. För tidig vår efter en för kort vinter. Kommer ni ihåg vårvädret i december? I Grekland och Italien förbereder man sig för torka som kostar både pengar och människoliv. Vintern i Italien blev den mildaste på två hundra år. 

När man har roligt kan man fundera över om Sverige kommer att bli nya turistmålet efter Medelhavet eller vilka nya arter som kommer att dyka upp i Stockholm.

Eller så kan man mer allvarligt fundera över om vi inte kommer att få fler klimatflyktingar än turister. Och när vi ska börja bygga om Stockholm för att bli fossilbränslefritt och för att stå rustat inför både torka, översvämningar och tornados.Kommentarer
Postat av: Jakop Dalunde

Kul att du är igång och bloggar igen!

Postat av: Bo Lagerqvist

Hej !

Det räcker inte med att sträva efter fossilfritt. Etanol kräver stora resurser för att tillverkas och etanolmotorn är en stor energislösare, vilket man äntligen har upptäckt vid bestämmandet av de nya "miljöbilsnormerna". Tyvärr kallas de etanolbussar som miljöförvaltningen har dömt ut p.g.a. bullret för "miljöbussar" bara för att man tankar dem med etanol.

Nej, vi måste också tänka på energieffektiviteten och då är Landskronas vinddrivna trådbussar det mest miljövänliga alternativet och givetvis spårväg.

Modern spårvägsdrift på den bullrande, energislösande och överbelastade stomlinje 4 snarast !

Varför sker kollektivtrafiksatsningarna bara på trafik utanför och in till innerstaden och inte i själva staden, där miljöproblemem är störst ?

MvH

Bo Lagerqvist

2007-04-05 @ 12:10:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback