Svar till Ola och Göran Persson...

Ola vill att vi ska momsbefria cyklar. Ett förslag som ligger i linje med vår politik. Det som är bra för miljön ska bli billigare. Jag var med och förhandlade fram halverad moms för kollektivtrafiken. Vi drev också frågan om att ha lägre moms för ekologisk mat. Men (s) ville inte det. Det var en sådan fråga som vi inte lyckades förhandla fram.

Vi hade ett härligt förhandlingsgäng - Miljöpartiet de Gröna - de 6 åren som jag hade äran och slitet att förhandla landets budget. Åsa Domeij, Mikaela Valtersson, Gustav Fridolin, Lennart Olsen, rören Maria och Peter, Agnetha Börjesson och andra som i olika perioder var inblandade. 

(s) var inte lätta att förhandla med. Arroganta och vana vid att alla gjorde som de ville. Vi följde inte deras regler. Vi krävde något så självklart att man skulle leva upp till gamla avtal innan vi förhandlade fram nya. Vi var så fräcka att vi 2002 krävde att (s) skulle släppa in oss i regeringen efter 4 års fungerande samarbete. Och hur kunde vi vara så fräcka att vågade förhandla med andra partier än (s)... 

När vi 2002 vägrade förhandla med ett parti som både ville diktera samarbetsformerna och innehållet i regeringsförklaringen (dvs politiken) då blev Göran Persson arg. Så då var vi i hans ögon "stöddiga, otrevliga, smällde i dörrar, ljög om oss" och vad mer han nu sa om oss till Erik Fichtelius.

Egentligen Göran, så var vi ett ganska snällt gäng. Ett gäng som inte var nöjda  med fina ord i en regeringsförklaring utan som ville ha konkret politik att ta hem till våra medlemmar och väljare. Ett gång som dessutom under fyra års samarbete hade lärt sig hur viktigt det var med egna minstrar för att kunna genomföra och marknadsföra politiken. Sedan så var vi inte rädda för att "förlora makten", den hade inget självändamål för oss, utan enbart en mening med ett innehåll som vi kunde tro på...

Kolla gärna www.mp.se/yvonneruwaida om ni vill se bilder från några av förhandlingarna... 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback