Äntligen fritt fram för avfallskvarn!

Nu ska avfallskvarnar göras avgiftsfria samt tillåtas i Stockholm. Det var på tiden. 

Men staden kan göra mer. Tex kan man installera avfallskvarnar i allmännyttan.

Kommentarer
Postat av: Johan

Vad elever lär sig i mellanstadiet:



1) Man startar inte meningar med en förkortning.

2) En förkortning skrivs antingen med punkt eller mellanskal efter varje förkortat ord; t.e.x eller t e x. Inte som du skriver det.



Gör om, gör rätt!

2008-09-02 @ 08:56:17
Postat av: Hampus

Johan, förstod du vad hon menade? Troligen, och då spelar väl inte grammatiken någon större roll?

Postat av: stan

Ulla Hamilton: Framtidens avfallshantering – energi, kökskvarnar och sopsug



Idag talar Ulla Hamilton, Miljö- och trafikborgarråd om Stockholms miljösatsningar på konferensen Framtidens avfallshantering. Konferensen handlar bland annat om metoder och verktyg för en effektiv avfallshantering.



- Avfallshanteringen behöver bli mer rationell och miljömässig i alla led, säger Ulla Hamilton, miljö- och trafikborgarråd.



- Samtidigt som stockholmarna blir allt duktigare på att sortera ut och ta hand om det farliga avfallet är det viktigt att staden tar sitt ansvar och gör det enkelt för invånarna att bli av med sitt avfall. I nya bostadsområden vill vi samla in matavfall via köksavfallskvarn i varje lägenhet samt hantera hushållsavfallet via smarta sopsugsystem, säger Ulla Hamilton.



- Det är mycket som händer inom avfallsområdet i Stockholm. Det är glädjande att antalet hämtställen för matavfall från restauranger och storkök mer än fördubblats sedan 2006. Det krävs dock fler aktörer och konkurrens på insamlingssidan så förutsättningar skapas för näringslivet att göra investeringar på biogassidan. Jag välkomnar därför den öppning som nu görs för avfallsentreprenörer inom området storhushåll, restauranger och hotell i den departementsskrivelse som nu är på remiss, säger Ulla Hamilton.



great idea

2009-09-11 @ 12:36:09
URL: http://www.wastemaid.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback