Stoppa terrorn på Gaza Carl Bildt!

Det finns inga ord att beskriva den terror som palestinierna på Gaza utsätts för. 

Gazabornas lidande under belägring och bojkott har gjort livet omänskligt och svårt. Fattigdomen är enorm och det har saknats vatten, mediciner och mat. 

Nu angriper den israeliska militären Gazaborna för att tvinga de till underkastelse. 

Kan det vara så att Israel och USA agerar innan den nya presidenten Obama har hunnit flyttat in i Vita Huset. Att man vill ändra fakta på marken så att spelplanen ser annorlunda ut när Obama & Clinton tar över den 20:e januari 2009. Att man väljer att gå över lik för att försöka ge Fatah makten över Gaza och vill kuva Gazaborna en gång för alla till lydnad.

Det fungerar inte. Man leker med elden och det kan riskera fred och säkerhet inte bara i Mellanöstern utan även globalt. När någonsin ska våldet upphöra? Det krävs att omvärlden agerar och inte bara pratar.

Internationell folkrätt ska gälla. Lika för alla.

Carl Bildt - det enda hederliga den svenska regeringen kan göra är att omedelbart stoppa allt militärt samarbete och all vapenhandel med Israel. Sedan bör man diskutera möjligheter till partiell bojkott tills folkrätten om en tvåstatslösning efterlevs.

Allt annat är hyckleri och måste ses som ett tyst medgivande från moderaterna av den israeliska attacken på Gaza. Det räcker inte med ord om vapenupphör. Det krävs handling från omvärlden.

Och till alla palestinier - nu krävs nationell enighet. Hamas eller Fatah. Ramallahbo eller Rafahbo. 

Och till min familj och mina vänner på Gaza. Ni finns i mina tankar!

Kommentarer
Postat av: Per B

Du frågar: "När någonsin ska våldet upphöra?"Svaret är: När palestinerna i fria val kan välja fram ledare som följer folkets önskan om fred.

2008-12-29 @ 14:31:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback