Brutalt våld i stan...

Läser dagens webbnyheter och läser om en tio-årig flicka som ska ha blivit kastad i vattnet vid Stadshuskajen, en tretton år ung flicka blir nerslagen av ett tjejgäng i Västerhaninge och tjejer på krogen får droger i glasen. Listan är så smärtsamt lång på allt våld som pågår i Stockholm. Och då är det väldigt lite som vi får reda på genom media. Bakom vilka lyckta dörrar pågår övergrepp? På vilken enslig gata blir någon nerslagen?

Vad är receptet? Är det kameraövervakning och mer poliser. Är det betyg och ordning och reda i skolan. Nej. Borgarnas recept är beska piller som inte skapar ett mänskligare Stockholm. En stad där människor blir sedda. Där skolan och ungdomsverksamheter får mer pengar. En stad där fler har jobb och de som har jobb har möjlighet till kortare arbetstid och friår så att man har tid att vara förälder, syster eller medmänniska.

Tyvärr kommer våldet att öka med moderaterna och folkpartiet vid rodret. Och inte för att de vill att våldet ska öka, utan för att borgarna har fastnat i en politik som skapar ett totalt utanförskap och ökade klyftor. Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback