Politisk makt över upphandlingen!


Upphandling är ett av våra viktigaste verktyg för en klimatomställning och socialt ansvarstagande. Vi och vänsterpartiet vill
vill ha politiker i servicenämnden. Tillsammans har våra partier en femtedel av fullmäktigeplatserna vilket gör att vi kan kräva att få en ledamot och en ersättare i nämnden.

- Upphandlingen är mycket viktig för att styra utvecklingen av varor och tjänster till att bli bättre för miljö och social rättvisa. Stockholm köper varor för 11 miljarder per år och kan verkligen påverka. Därför är det nödvändigt att vi får insyn och inflytande, säger Ann-Margarethe Livh, (v), oppositionsborgarråd.

- Moderaterna har försvagat Stockholms stads upphandlingspolicy så att den är mycket otydlig. Dessutom har man successivt flyttat stora delar av upphandlingen från politikerna till en nämnd med enbart tjänstemän. Både för klimatomställningen och för socialt ansvarstagande är upphandlingen är en av politikens viktigaste verktyg. Den får inte urholkas, säger Yvonne Ruwaida, (mp), oppositionsborgarråd. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback