En hektisk politisk vecka som slutar med tre K!

Fredag kväll åkte jag efter två dagars intensiv budgetdebatt till EU-kongressen i Göteborg. Där hade jag partistyrelse och flertalet politiska träffar - om allt från Lika Rätt, Förbifart Stockholm till EU-kritik. Förberedelser rörande det rödgröna samarbetet på riksplanet. Hem igen på söndagen och sedan full fart med möten. I måndags hade vi fullmäktigegrupp och ikväll hade vi kommunpolitisk grupp om Järvalyftet. Sedan såg vi gemensamt Uppdrags Gransknings program om Förbifart Stockholm. 
  1. Kalkylerna stämmer inte.
  2. Köerna byggs inte bort.
  3. Klimatet hotas.
Så kan man sammanfatta resultatet av deras granskning. Anhängarna av Förbifart Stockholm bygger inte sin argumentation på vetenskaplig grund. När ska man sluta fabricera underlag för att stödja en politisk idé som funnits i 50 år och istället granska alternativ som Kombinationsalternativet.Kommentarer
Postat av: Johan

Jobbigt att veckan slutar med KKK. :(

Postat av: Alexander

Första tredjedelen gick ut på att vägen inte skulle vara lönsam om bensinpriset gick upp.Andra tredjedelen gick ut på att så många skulle använda vägen att det till slut skulle bli köer där.Sista delen berättade att om bilarna skulle släppa ut lika mycket CO2 om 30 år som idag skulle utsläppen öka eftersom fler kör bil då.Slutsatsen var att vägverket borde försöka minska utsläppen.Jag tycker faktiskt att vägverket skall bygga vägar som folk använder. Om politikerna vill minska utsläppen får de satsa på forskning för alternativa bränslen. Inte klaga på att vägverket vill bygga vägar där de gör nytta. Bilen är världens populäraste transportmedel av en anledning. Acceptera det.

2008-10-23 @ 19:19:08
Postat av: Anonym

KKK? Är du smygrasist?

2008-10-23 @ 22:57:48
Postat av: Gertkvist

Hela det politiska systemet går ut på att fabricera underlag för sina politiska idéer. Skattesystemet har till exempel lägre grad av "vetenskaplighet" än Förbifart Stockholm. Förmögenhetsskatt strider mer mot "vetenskapen" än voodo-ritualer.Vetenskapligheten i argumenten för War on Drugs är på häxjaktsnivå.Och den vetenskapliga grunden för att Sverige skulle ha just 349 riksdagsledamöter, valda på partilistor, är icke-existerande.Så Förbifart Stockholm är bara en i mängden av politiskt perverterade förslag.

2008-10-24 @ 11:10:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback