Slopat krav på referenser för bostadssökande!

Nu backar den borgerliga majoriteten och de kommunala bostadsbolagen slopar kravet på att man ska referenser från tidigare boende för att kunna bli hyresgäst i allmänyttan. Ett steg framåt för att motverka den strukturella diskrimineringen som ung eller ny svensk drabbas av när man ska söka bostad.

Kommentarer
Postat av: Palle

"Nu backar den borgerliga majoriteten"?!Vad har den borgerliga majoriteten med det kommunala bostadsbolagets krav att göra?

2009-04-28 @ 15:38:52
Postat av: BillRog

Vet inte om det har med den borgeliga majoriteten att göra men;

Att ha en bostad är en mänsklig rättighet. Att införa "referenser" från tidigare hyresvärd är fullständigt åt fanders. De som diskrimineras är INTE bara unga och eller nysvenskar. För något år sedan blev en gammal dam i norrland vräkt av sin bostadsrättsförening för att hon inte ville vara med och betala för kabeltv. Om den regeln hade funnits i det kommunala bostadsbolaget på orten, så hade hon förmodligen inte fått någon ny lägenhet, pg a referenserna. I dag är det lättare att vräka folk från lägenheter än att sparka dom från jobbet. Det är inte klokt hur det blivit i vårt "välfärdssverige" å detta började troligtvis innan borgarna kom till makten.

2009-05-13 @ 16:22:48
Postat av: Annika

Jag ser gärna en referens till hur 'den borgerliga majoriteten' varit med och skapat referens-regeln.

2009-09-12 @ 01:55:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback