Vem dansar MP bäst med?

Jag är väldigt glad och stolt över att det går bra för MP. Framförallt är det kul att vi ökar i antal medlemmar, att våra siffror i opinionsundersökningarna ökar och att klimat och miljö, allas lika rättigheter och barn är en större del av den politiska debatten. Vid sidan av detta, vad som också är inspirerande, är att vi märker av ett större intresse för MP från media och politiska tyckare.

Den senaste tiden har det i media diskuterats huruvida vi dansar bäst med betongsossar eller batongliberaler, var vår ideologi kommer från och hur vi skulle agera i en vågmästarroll efter valet. En del av diskussionen är huruvida MP är socialliberaler eller inte, eller om det istället är FP som är mest socialliberala. Det finns liberala och miljötänkande individer inom FP men de sätter inte folkpartipolitiken i dagsläget.

FP:s politik idag i Stockholm kan inte kallas liberal, och då än mindre socialliberal. Låt oss ta skolan, deras paradområde, som exempel. Insikten att barn och unga lär på olika sätt och att en mångfald inom skolan är bra och vi har gjort gemensamma
utspel. Men bortom det är skillnaderna stora.

I Magasinet Neo beskrivs det så här "vad borgerliga politiker i dag talar om, där betoningen i skolpolitiken tydligt flyttas i rikning mot "ordning och reda" och tidiga betyg åt alla". Lägg där till deras hållning i frågan om övervakningskameror i skolan, förbud (mot niqab) och exkludering framför dialog, tillsammans med årliga tuffa besparingar. Mest besviken är jag att FP sätter skattesänkningar före de behov som elever med särskilda behov har. FP:s Stockholm har blivit kallt och i skolorna är det hårt, snålt och svårt. Miljöpartiet driver en tydlig opposition mot dessa delar av FP:s skolpolitik.


Kommentarer
Postat av: Bosse

Bara inte sossarna får föra dansen, som tidigare !Om ni inte hade varit så bundna vid det socialistiska blocket had vi t.ex. förmodligen haft miljövänliga, eldrivna kollektivtrafikfordon på Stockholms gator redan. Vad tillkom under förra mandatperioden ? 200 dieselbussar i trafik på innerstaden och etanol- och biogasbussar som slukar energi och bullrar över normen - inte ett enda el-drivet fordon på gatorna (förutom museispårvägen som tillkom genom lobbyarbete från m och fp-politiker - precis som tvärbanan som s var emot).Bra att ni nu gått över partigränserna och röstat för spårväg, men det var väl lite svårt att rösta med (s) när det var ert eget förslag från början.Och när det gäller Förbifarten är s allra värst, eftersom de inte samtidigt vill satsa på ren, avgasfri och energisnål kollektivtrafik i innerstaden. S-Stockholm är grått och kallt och för tankarna till 1960-talet. Brr !Till sist - glöm ordet "borgerlig", det hör 1900-talet till. Det är sakfrågorna som gäller.

2009-12-07 @ 11:27:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback