Klimatförslag utan stadsfokus!

Varför blundar regeringen för stadens möjligheter till lösningar? Det finns inget stadsfokus i klimatpropositionen. I staden kan vi skapa smarta infrastrukturlösningar och vara föregångare.

Jag vill se förslag på trängselavgifter på Essingeleden, skärpt byggnorm och ekonomiska styrmedel för att få fram ännu bättre miljöbilar. Jag vill se stöd till utbyggd kollektivtrafik och spår i storstäderna samt stöd till energieffektivisering av våra bostäder.

Storstäderna kan vara en motor i klimatomställningen. Regeringen fokuserar enbart på lantbruket och den energiintensiva industrin. Det är beklagligt att man inte ser stadens potential och ansvar!

Istället för regeringens klena förslag behövs fler incitament för minskade koldioxidutsläpp från trafiken. Stockholm har tillsammans med miljöpartiet i Malmö, Göteborg och Malmö tagit fram tuffare krav på miljöbilar. Det är fel att regeringen behåller den gamla miljöbilsdefinitionen. Genom ekonomiska styrmedel kan vi premiera dem som väljer mest klimat- och miljöanpassade fordon och bränslen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback