Underkänt Lotta Edholm!

Det blir ingen mall för hur skriftliga omdömen ska utformas. Miljöpartiet fick rätt av länsrätten, dit (MP):s Per Olsson och Jonas Eklund överklagat utbildningsnämndens beslut att införa en mall för hur skriftliga omdömen på Stockholms grundskolor ska utformas. Nämnden eller rättare sagt Stockholmsmoderaterna och Lotta Edholm (FP) har gjort fel.


Utbildningsnämnden i Stockholms stad hade beslutat att formulären för årskurs 4-7 ska omfatta en tregradig skala med betygsliknande omdömen. Efter en ändring i grundskoleförordningen är det obligatoriskt med skriftliga omdömen redan från årskurs ett. Regeringen har dock slagit fast att det är rektor som ska utforma omdömena, inte att det ska finans en central mall.


Beslutet om mallar för skriftliga omdömen var ett försök att driva igenom en borgerlig skolpolitik med betyg i uppförande och mer piska i tidigare åldrar.
 

(MP) tycker att det är rektor som i samråd med pedagoger och föräldrar som ska jobba fram hur feedback och utvecklingsplaner ska fungera. Det är viktigt att det sker nära verksamheten och barnen.

Kolla in ABC. Vilka fantastiskt duktiga gröna politiker vi har!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback