Säg nej till SFI-bonus!

Regeringen har kommit med ett förslag om bonus för SFI-studenter som klarar sina studier snabbt. Förslaget är oseriöst, orättvist och orättsäkert.
Hur ska studenter som inte blvit godkända i tid och får bonus kunna pröva sin rätt?
Vad händer om SFI-studenten har giltiga skäl såsom sjukdom som gör att studierna tar längre tid?
Varför gynnas SFI-studenter ekonomiskt som har bättre studievana och språkförmåga?
Varför ha ett system med bonus för SFI-studenter när det inte finns samma system för gymnasister och andra vuxenstudenter?
Förslaget om SFI-bonus gynnar bara de mörka krafter som vill påskina att SFI-studenter är lata och inte vill lära sig svenska. Och det ger argument till främlingsfientliga som kan påpeka hur orättvist Sverige är när SFI-studenter kan få en bonus som inte andra studenter kan få.
Och nu vill Stockholm införa  det.
Skrota förslaget bums!

Kommentarer
Postat av: Micke

Bra jobbat

2009-05-12 @ 15:34:13
Postat av: Harry

Det handlar inte om milimeterrättvisa... det handlar om att få så många som möjligt att lära sig så bra svenska som möjligt på så kort tid som möjligt. Om man ser det ur Sveriges/samhällets synvinkel spelar det faktiskt ingen större roll om man misslyckats för att man varit sjuk, haft det jobbigt etc.En parallell är ju körkortet. Är det orättvist att de som är studiebegåvade lättare klarar av teoriprovet eller att de som har har sämre fallenhet/har tränat för dåligt kan tvingas göra om det praktiska provet?Det svenska samhället har under s-/mp-/v-styret varit mkt dåligt på att motivera invandrare att lära sig svenska och integrera sig i samhället. Här är i alla fall ett förslag till en förbättring.Det skulle vara intressant att höra om YR har något konstruktivt motförslag? Eller tycker du att det fungerar bra i dagsläget?2009-05-12 @ 16:13:02
Postat av: Johanna Andersson

Jag tycker det är bra med ekonomiska incitament för att uppnå resultat. Här går en skiljelinje mellan de borgerliga och oppositionen. Om jag skall vara ärlig uppfattar jag att gemene man och kvinna också tycker det är vettigt med ekonomiska incitament.

2009-05-13 @ 12:03:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback