Modernt, mänskligt och miljövänligt Stockholm!

Idag har vi presenterat en grön budget och en rödgrön överenskommelse om vissa hörnstenar i budgeten.

Stockholm har alla förutsättningar att bli en klimatsmart stad. Miljöpartiet satsar på energieffektivisering, förnybar energi och bilsnål samhällsplanering. Vi avsätter 100 miljoner kronor årligen för att förbättra framkomligheten för cyklister och 25 miljoner kronor årligen för säkrare skolvägar.

Miljöpartiet föreslår en unik satsning undervisning i kärnämnena på modersmål. Alla elever ska ha lika rätt att ta till sig kunskap. Vi satsar på elevhälsa och demokratiarbete i skolan.

Miljöpartiet vill bygga 15 000 nya bostäder nästa mandatperiod. Vi har ett offensivt paket för att kunna bygga för ett ungt Stockholm. Var femte bostad ska byggas för unga och studenter och vi föreslår sänkt p-norm och sänkt tomträttsavgäld för att bostäderna ska bli billiga.

Vi är stolta över den rödgröna överenskommelsen, som innebär ett offensivt miljö- och klimatarbete, satsningar på barn och unga samt en satsning på lika rättigheter och jämställdhet.

Rödgröna i Stockholm  Fotograf: Peter Lydén

Läs mer i media
DN
SR

Kommentarer
Postat av: blofeldt

Bara att gratulera. En total kollapps för sossepolitiken. Snyggt jobbat, nu är Jämtin helt utslagen, hon har förstått att sossarna är det fjärde största partiet i Stockholmspolitiken. Hoppas nu att den hyfsat burgna medelklassen som röstade på MP ställer upp på den nya fastighetsskatten som kommer att drabba dom. Jag hörde något om Stockholmsskatten, var det inte Jämtin som lanserade det uttrycket. Och förmögenhetsskatten gillar vi stockholmare verkligen, inte drabbas vi av den vi som är miljardärer, nä den får fattiga miljonärer ta på sig. Förbifart Stockholm begraver vi i en utredning. Livet leker.

2009-10-27 @ 18:03:43
Postat av: Pelle B

Och hur hög skall trängselskatten bli? Är inte det en lämplig fråga att lämna besked i med mindre än ett år till valet?

2009-10-29 @ 10:07:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback