Lotta Edholm vill begränsa kvinnors rätt till utbildning

Två kvinnor har anmält Västerorts vuxengymnasium för diskriminering på grund av att skolan vägrar låta dem delta i undervisningen om de bär niqab, alltså heltäckande slöja där ögonen syns. Förvaltningen anser att skolan har rätt att vägra kvinnorna undervisning och hänvisar till att  pedagogiska, sociala och säkerhetsmässiga skäl är överordnade kvinnornas religiösa ställningstagande. Utbildningsförvaltningen kritiserar inte skolans regler, utan säger att det är av största vikt att elever/studerande som deltar i undervisning och befinner sig i skolans lokaler inte har sitt ansikte dolt.

Jag träffade Alia över en fika och diskuterade hennes ställningstagande. Bakom varje slöja finns en människa! Det är intressantare att lära känna henne än att tro en massa saker om henne och hennes skäl att bära niqab. Det är inget problem för henne t ex att visa ansiktet för barnen som hon kommer att jobba med. Att prata är viktigt!

Det är oacceptabelt att Lotta Edholm, skolborgarråd (FP) vill förbjuda kvinnorna att bära niqab, vilket hon också har uttalat i Svt ABC. Det är inte politikernas roll att bestämma vad människor har på sig. Sådana här situationer löses bäst genom dialog och öppenhet, inte genom förbud och konfrontation.

Skolborgarrådet Lotta Edholm måste reagera mot att en av Stockholms skolor väljer förbud istället för dialog.


Hänvisningen till pedagogiska, sociala och säkerhetsmässiga skäl är orimliga och man kan undra vad som ligger bakom. Folk kan läsa på distans utan någon som helst kontakt med läraren utan att det ses som pedagogiskt omöjligt. Om det är kvinnan som man bryr sig om i den här frågan, så är det mycket bättre att låta henne utbilda sig och utveckla sin självständighet.


Ska Lotta Edholm bli som en dansk politiker, som vill begränsa människors rätt att klä sig som de vill?

Både
Metro och Ekot har tagit upp Alias fall.


Kommentarer
Postat av: blofeldt

Mångkulturen har kommit till vägs ände. Svenska folket vill inte ha den här förbannade mångkulturen. Den är påtvingad uppifrån.

2009-09-25 @ 19:11:47
Postat av: Peter

Hej!



Jag såg dig kommentera Lotta Edholms förslag att förbjuda Niqab, Burka etc i skolan m.m och vill ställa dig några frågor -



Hur ska skolan kunna identifiera elever som bär ett tält med endast en öppnning för ögonen?



Hur ska butiker kunna identifiera ev. snattare (personen under Niqaben, Burkan etc behöver inte vara en kvinna eller ens en muslim).



Hur ska bankpersonal kunna identifiera kunder klädda i Niqab, Burka etc som gör uttag vid bankomater??



Hur ska företag (med hjälp av bevakningskameror) kunna identifiera personer, klädda i Niqab, Burka etc, som befinner sig inom företagets område?



Hur ska flygplatser kunna identifiera (återigen med hjälp av bevakningskameror) personer klädda i tält med endast en öppning för ögonen? Hur ska de kunna vets om den maskerade personen på bevakningskamerans monitor är en vanlig resenär eller en terrorist (behöver som sagt inte ens vara en muslim)

som bär Niqab, Burka eller liknande för att inte bli identifierad?



Vad gör ni om fotbollshuliganer etc hävdar "Religiös klädsel" när de maskerar sig vid fotbollsmatcher och demonstrationer? Om ni tillåter kvinnor från muslimska länder att maskera sig genom att bära en klädsel med endast öppning för ögonen måste ni ju göra det lagligt även för fotbollshuliganer och demonstranter att maskera sig med rånarluva (deras religion kanske säger att MÄN inte får visa ansiktet?). Vem ska ha makten och rätten att bestämma vad som är en "legitim religion" och inte?



För att sammanfatta - Tillåter vi muslimer att maskera sig måste vi samtidigt avskaffa maskeringsförbudet då vem som helst kan samla ett antal anhängare och hitta på en religion som säger att de inte får visa ansiktet!



Besök min blogg och tala om ifall du ser någon skillnad, gällande möjligheterna till identifikation, mellan personerna på bilderna.



http://blogg.aftonbladet.se/val2010/2009/10/ar-det-tillatet-for-mig-att-tacka-ansiktet-med-en-ranarluva-nar-jag-vistas-pa-allman-plats



Postat av: Ulla

Jag är för jämlikhet och för mig är det viktigt att även män kan jobba i förskola. Förskolans läroplan är viktig för mig och att inte barnen tidigt fostras in i trad könsroller. För mig är det viktigt att det är insidan som räknas inte utsidan.



Just därför skulle jag aldrig ha mitt barn i en förskola eller skola där personalen bar niqab. ALDRIG!



Anser DU Ruwaida att jag är rasist?



Kommer MP att verka för att det finns tillräckligt många dagisplatser och skolor så vi som vill kan välja bort skolor med slöjbärande personal?



Varför är den slöjbärande kvinnans utveckling viktigare för dig, Ruwaida, än våra barns fostran?

2010-01-01 @ 15:03:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback