Det behövs mer mötesplatser som Egalia för hbt-unga!

Idag släppte Ungdomsstyrelsen en rapport Hon Hen Han om unga hbt-personers hälsa. Dubbelt så många 16-25- åringar har utsatts för fysiskt våld  jämfört med hetero-unga i samma ålder. Många upplever att de blir bemötta på ett kränkande sätt. En fjärdedel av de unga homo- och bisexuella kvinnorna  har försökt ta livet av sig. Förtroendet för skola och myndigheter är lågt.

Det är det så viktigt att kommuner erbjuder mötesplatser där hbt unga kan mötas och få vara sig själva, det är en av rapporten slutsatser. Ett sådant ställe är Egalia, hbt-fritidshänget i Stockholm.  Den här veckan beslutade Stockholm stad om 600 000 kronor av Stockholm Stad till Egalia, det var bara hälften av de pengar som behövs. Så nu kan Egalia bara ha öppet en gång i veckan. Någon utbildning av personal på andra fritidsgårdar hinns inte med.  

Den moderatledda majoriteten måste visa att den vill bedriva den här typen av verksamhet  och ge Egalia mer långsiktiga ramar.

I framtiden hoppas jag vi får se många Egalia, inte bara i Stockholm utan också i resten av landet. 


Kommentarer
Postat av: vargtass

HBT frågor tillhör väl knappast Kommunernas kärnverksamhet. Stockholms stad lägger ned äldreboenden, satsa på dom i stället.

2010-02-11 @ 11:04:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback