Klimatsmarta Stockholm behöver tuffare mål

Det är positivt att klimatutsläppen minskar, idag kom det en rapport från miljöförvaltningen som kollat bakåt i tiden till 1990. Trängselavgifter, miljöbilar, fler cyklebanor och annan grön politik har gett resultat!


 Vi kan göra mer. Stockholm måste som storstad gå före och visa på möjligheter hur man ställer om och utvecklar den klimatsmarta staden. Det skulle öka Stockholms konkurrenskraft och ge fler gröna jobb samtidigt som vi minskar vår klimatbelastning.

 MP vill sänka utsläppen till två ton per stockholmare till 2015, idag ligger utsläppen på 3,8 ton. Det skulle vi i stort sett nå bara genom att avveckla uppvärmningen med fossila bränslen av fastigheter och hus. Ulla Hamilton (M) och den moderatstyrda alliansen vill bara sänka till 2,8 ton per invånare. Återigen ligger (M) flera steg bakom den moderna och miljövänliga staden. Fast de har i alla fall börjat styra i rätt riktning, om än långsamt. Förra valet 2006 ville flera ledande moderate i staden inte ens erkänna att det fanns en växthuseffekt…

SR


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback