Bostadskrisen för studenter allt mer akut!


SSCO rapporterar att studentbostadskön till ett korridorrum har femdubblats – från 3 månader till 15 månader på bara tre år. Samtidigt visar Stockholmspolisen att bedrägerierna ökar på andrahandsmarknaden – unga och studenter är mest desperata och har störst risk att råka ut för oseriösa och kriminella personer som hyr ut lägenheter som inte finns.

Miljöpartiet tar ungas och studenters bostadssituation på allvar! Vi vill att minst 20 procent av nyproduktionen ska vara små lägenheter, och har särskilda satsningar på bostäder för unga och studenter i Norra Djurgårdsstaden/Värtan, Norra Stationsområdet, Råcksta, Älvsjö och Ulvsunda.

Den moderatledda majoriteten har hittills bara markanvisat för 175 studentbostäder. Den politiska viljan att lösa de ungas bostadsproblem saknas hos moderaterna, vilket vår debatt i Svenska Dagbladet visar.
Visst är det bra med en samordnad studentbostadskö – men den ger inte fler lägenheter.
Jag vill också uppmana Joakim Larsson att göra andrahandsmarknaden trygg och rättssäker. Ge bostadsförmedlingen i uppdrag att kunna förmedla andrahandsbostäder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback