Ett ljus har gått upp för (M)

Äntligen har den moderatledda majoriteten i Stadshuset insett att klimatmanifestationen Earth Hour, som enligt WWF är världens största, är värd att vara med i. I synnerhet som Stockholm är Europas miljöhuvudstad. Det rapporterar ABC.

 

Så här kunde man läsa på stadens hemsida förra året då Stockholm liksom föregående år  inte deltog i Earth Hour: ”Det är bra med tydliga kampanjer och manifestationer som engagerar människor, men vårt åtagande sträcker sig längre än en timme, en dag per år.” Men 76 % av de  kommuner som deltog 2009 anser att Earth Hour leder till ökat klimatengagemang  hos invånarna. Nästan alla kommuner som deltog vill vara med i år igen. Det är bevis för att Earth Hour engagerar människor, tycker jag.

 

”Vi i Stockholms stad anser att budskapet ”släck lampan en timma - rädda världen” är stora ord för liten effekt. ” skrev  majoriteten på stadens hemsida.

 

Förra året släckte 64% av Sveriges invånare lamporna under en timmes tid (SIFO). Globalt deltog fler än 4 000 städer i 88 länder. Och klimatet diskuterades...

 

Läs mer om Earth Hour, som går av stapeln  lördagen den 27 mars 2010 klockan 20.30 på WWF.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback