Utnyttja solenergin!

Idag behandlas Miljöpartiets skrivelse om att utnyttja stadens tak för solenergi av kommunstyrelsen. Enligt branschföreningen Svensk solenergi ligger Stockholm långt efter många andra kommuner vad gäller satsning på solenergi.

Miljöpartiet menar att Stockholm har stor potential att satsa på solenergi. Vart tredje tak på stadens egna fastigheter är lämpliga för solceller. Teknikutvecklingen går fort inom detta område och det är viktigt att Stockholms stad genom sina upphandlingar är med och driver på teknikutvecklingen. Vid tillverkning i stora serier kan också investeringskostnaderna sänkas. Vi vill att Stockholm ska ta fram en plan för solenergi för både kommunala som privata fastigheter. Vi vill också att staden ska göra en inventering av taken i staden och ge information och stöd till hushåll och företag om satsning på solenergi.

Stockholm ska ta en tätposition när det gäller solenergi. Det är inte okej att Stockholm återfinns på 100:e plats av Sveriges kommuner, enligt Svensk solenergis lista.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback