230 410 kr av borgarrådslönen 2009 till Grön Fond!

Bakgrunden till Grön fond är att Miljöpartiets oppositionsborgarråd Yvonne Ruwaida bara tar emot en halv borgarådslön, resten avsätts till en fond. Från 2009 avstår borgarrådet Yvonne Ruwaida 230 410 kronor från sin lön till Grön fond. Miljöpartiet i Stockholm har skapat en Grön Fond.

Stora inkomstklyftor är dåliga för solidariteten i samhället, menar miljöpartiet som vill att borgarrådslönen ska kunna delas på två personer. Det tillåter inte de andra partierna i Stadshuset. Miljöpartiet har sedan länge arbetat mot stora löneskillnader, arvoden och bonusar. Alla miljöpartiets förtroendevalda betalar partiskatt på 5 procent av bruttoarvodering för sina uppdrag.

Miljöpartiet i Stockholm Stad har tagit beslut om att varje år dela ut pengarna till någon person, en organisation eller nätverk i Stockholm stad som gör en bra insats för miljö, klimat eller lika rättigheter frågor som rör antidiskriminering och socialt utsatta människor. Årets tema är Klimatsmarta innovationer.

2008 var första året som priset utdelades. Tema: Gröna hjältar. Pristagare var Gröna kilen-nätverket, som arbetar för att sprida kunskap om Stockholms grönområden och Convictus, som arbetar med hemlösa, hiv-positiva och missbrukare.

2009 var temat Barnhjältar och då gick priset till Egalia, HBT-fritidshäng för unga i Stockholm, samt till Ingen människa är illegal som stöttar asylsökande och papperslösa.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Imponerande!

2010-03-09 @ 10:29:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback