Omvandla Stockholms matavfall till biogas!

Biogasfrågan är ständig aktuell i Stockholm. Nu har den blommat upp igen och jag är glad att Svenska Dagbladet har uppmärksammat vilket oerhört slöseri det är att elda upp stockholmarnas matavfall, när det istället skulle kunna rötas till biogas och omvandlas till förnybar fordonsgas.

Stockholm behöver tydligt en politisk vilja för att skapa system där hushållens matavfall tas tillvara. Jag är väl medveten om att stockholmarnas matavfall inte skulle räcka att försörja stadens biogaspumpar med nödvändig gas, men det skulle ge ett gott tillskott. För oss i Miljöpartiet är det viktigt att staden tar sitt ansvar och bidrar med det vi kan. Staten har dessutom bestämt att 35% av matavfallet ska omhändertas. Stockholm når idag bara upp till att omhänderta 6,6%. Det är alldeles för lågt och bidrar väldigt lite till minskade klimatutsläpp.

Miljöpartiet vill att 70% av matavfallet från såväl storkök, restauranger och hushåll ska samlas in år 2014 och vi menar att det, med god vilja och ekonomiska satsningar, är fullt möjligt.


Kommentarer
Postat av: sandra costa

Ja! Äntligen någon som vill arbeta för vettig avfallshantering i Stockholm! Matavfall tas till vara i flera andra svenska städer, konstigt att Stockholm ligger så efter. Klart att investeringen är värd att göra! Bra Ruwaida!

2010-03-11 @ 02:57:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback