Ställ om till ett klimatsmart Stockholm!

En dag som idag – i ett soligt och vackert Stockholm – så är det lätt att vara som björnen Baloo och glömma alla sorger och besvär. Men de utmaningar som vi står inför kan ge möjligheter för framtiden. Det är bara att börja jobba!

En klimatomställning av Stockholm ger nya hållbara jobb. Istället för att låsa fast Stockholm i ett dyrt och onödigt motorvägsbygge som Förbifart Stockholm måste vi bygga ut kollektivtrafiken. Alla som har pendlat i vinter vet hur många resenärer som pendel- och tunnelbanetåg klarar av att transportera jämfört med buss och bil. Ett fullsatt tunnelbanetåg ersätter tio kilometers bilkö. Spårutbyggnaderna måste bli mer än prat – de måste finansieras och utbyggnaden påskyndas. Vi måste bygga ut cykelbanorna, klimatanpassa varutransporterna och miljonprogramshusen när vi rustar upp dem för att nämna några effektiva och konkreta åtgärder.

Samtidigt som vi gör den nödvändiga klimatomställningen ska vi på nya innovativa sätt ta socialt ansvar. Stockholm skulle kunna bilda ett nytt bolag som anställer lokal arbetskraft för att rusta upp miljonprogrammen. Det skapar arbetstillfällen och praktikplatser för arbetslösa boende som därmed är direkt medverkande i upprustningen av sitt område. Det är en modell som finns i Södertälje .

Det är dags att staden får en ny klimatsmart ledning som vågar ta steget in i framtiden och ställer om Stockholm.

Läs mer i min
ETC ledare idag.  


Kommentarer
Postat av: Bosse

MP har kallat Förbifart Stockholm för Miljökatastrof Stockholm. Socialdemokraterna har nu beslutat att stödja Alliansens beslut att bygga denna viktiga förbifart. MP måste nu naturligtvis bryta samarberer med Socialdemokraterna eftersom MP naturligtvis inte kan samarbeta med ett parti som stödjer en miljökatastrof. Det enda rimliga är nu att MP går till val ihop med bara Vänsterpartiet.

2010-03-29 @ 21:55:56
Postat av: Bosse

MP har kallat Förbifart Stockholm för Miljökatastrof Stockholm. Socialdemokraterna har nu sagt att de stödjer Alliansens beslut att bygga Förbifart Stockholm.För att MP nu inte skall stödja en miljökatastrof måste MP bryta stödet och valsamarbetet med Socialdemokraterna. Det ar bäst att MP och V nu driver en egen valkampanj utan S.

2010-03-29 @ 23:12:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback